Venedig er kendt som kærlighedens by. Den har beliggenhed i det nordøstlige Italien, og byen er især kendt for sine romantiske og smukke kanaler, husene som nærmest ligger i vandet og alle duerne på Markuspladsen. 

Byen er som et eventyr på vandet og kan ikke sammenlignes med noget andet sted i verden. I Venedig er der en helt speciel stemning, og det er som regel et pudsigt syn for turister, når kanaler, broer og gondoler har indtaget gader, busser og metroers pladser, men det er samtidig også det, som får folk til at blive smaskhamrende forelsket i denne flotte italienske by.

Som turist i Venedig bør du blandt andet se alle de gamle og storslåede bygningsværker og nyde en is på Markuspladsen blandt alle duerne, som er byens centrum. I Venedig kan du også opleve en af Europas største filmfestivaler, og hvis du gerne vil have en souvenir med hjem derfra vil en smuk karnevalsmaske være et oplagt valg. Disse kan fås på den anden side af Rialtobroen på et stort marked, hvor I blandt andet også kan finde kød, fisk og grønt i massevis.

Venedig Grand Canal. Foto: Peter PZ/flickrEn af de største seværdigheder i Venedig er den smukke strand Lido de Venezia, som er 12 km lang og brugt i flere forskellige film. Det er bestemt et besøg værd, og det tager ikke mere end blot 10 minutter med en offentlig vandbus at komme dertil. Måske kan du allerede genkende stedet fra fjernsynet?

Hvis du gerne vil opleve de kulturelle sider af Venedig, er Museumet Peggy Guggenheims moderne samlinger bestemt et besøg værd, mens Galleria dell' Accademia også er kendt som Venedigs største og bedste kunstmuseum.

Mange danskere kan godt lide at spise godt når de er på ferie, da god mad er forbundet med hygge og forkælelse. I Venedig er der rigtig mange forskellige spisesteder, og det hele er ikke blot pizza og pasta! I løbet af ferien bør man helt bestemt tage på en af de hyggelige restauranter, hvor der er udsigt til Markuspladsen, da der her altid hersker en helt speciel stemning.

Venedig er en by som aldrig skuffer – man kan ikke andet end at blive betaget af den finurlige by, som på alle måder adskiller sig fra Danmark.

 

Tilbage til Vejret i Venedig