Alicante ligger på Spaniens østkyst lidt syd for Valencia og har et middelhavsklima med varme, tørre somre og milde vintre.

Der er masser af solskin her - i gennemsnit 6 timer om dagen i vinteren og 11 timer i sommeren.

Nedbøren er generelt lav. Den er højest i efteråret og vinteren, og meget lav i sommeren.

Er du til en kombination af storby- og badeferie så er Alicante med stor sandsynlighed lige noget for dig - er du til golfspil, finder du også en af Costa Blancas bedste golfbaner kun 8 km fra Alicantes centrum.

 

 

Vejret i Alicante - sommer

Sommeren er varm, solrig og tør. Dette er det perfekte strandvejr, der har gjort denne del af Spanien så populær blandt turister.
Temperaturen i dagtimerne når op omkring 29° C i midten af sommeren: Juli og august. Månederne juni og september ser gennemsnitlige dagstemperaturer på 27° C. Costa Blancas kølende havbriser hjælper til at gøre disse høje temperaturer udholdelige. Men på dage, hvor havbrisen svigter, kan temperaturen blive kvælende. Hvert år har dage, hvor temperaturer når op på 35-40° C, og nogle gange endda ind i 40'erne. Temperaturen falder generelt ikke til under 20° C om sommeren, selv om natten. Luftfugtigheden er lav og gør de varme dage mere behagelige.

Somrene er meget tørre i Alicante. Juni har omkring 20 mm nedbør i gennemsnit, mens juli og august næsten ingen nedbør har. Fra slutningen af september begyder der igen at falde regn.

 

Vejret i Alicante - vinter

Vintrene er meget milde i Alicante, hvilket gør det til et populært sted for dem, der søger at undslippe den kolde vinter i det nordlige Europa.

Playa de Alicante. Foto: Adriano Agulió/flickr.com

Det er ikke ualmindeligt at nyde en solrig vinterdag med temperaturer op mod 20° C. Dagemperaturer ligger på 15-19° C, mens nattemperaturen falder til omkring 6° C. Indimellem kan det blive koldere, temperaturer lige under frysepunktet er blevet registreret, selv om det er sjældent.

Nedbør er mest sandsynlig i efteråret og vinteren. Sen efterår/tidlig vinter er den vådeste tid af året. Alligevel er den vådeste måned november, der falder dog kun omkring 60 mm regn i gennemsnit. Det meste af dette vil falde som korte kraftige byger, så der er masser af solrige dage hele vinteren - en velkommen pause fra det grå og våde Danmark.

 

Vejret i Alicante - forår og efterår

Foråret og efteråret er begge gode årstider at besøge Alicante. Temperaturerne er meget komfortable, ofte fra 20-25° C. Du vil ikke opleve de meget varme temperaturer, der undertiden forekommer i sommeren, så det er et godt tidspunkt for en aktiv ferie med udendørs aktiviteter. Nedbør er mere sandsynlig end i sommeren, især i det sene efterår, men der er stadig masser af solskin. Foråret er lidt mere solrigt og tørrere end efteråret, men havtemperaturen er højere i efteråret - foråret er for koldt til svømning.

 

Video om Alicante