England er overvejende fladt med undtagelser som den lave bjergkæde Pennines mod nord, og et par bakkede distrikter såsom Lake District og Peak District.

Vindene fra det sydvestlige Atlanterhav betyder, at det er vådere i det vestlige England end i det østlige, og de mere sydligere områder i England har en tendens til at være varmere.

Steder længere inde i landet er mindre påvirket af den modererende indflydelse fra havet og har derfor lidt varmere somre og køligere vintre end kystområderne.

Newcastle, lige syd for Skotland i den nordøstlige del af England, har temperaturer svarende til dem, der findes i Glasgow og Edinburgh. Sommerens gennemsnitlige høje temperatur er 18° C og om vinteren i England er gennemsnitlige højeste temperatur 6° C.

 

Vejrdata for Brighton

 

Leicester, lige i midten af England, ser sommer gennemsnitlige temperaturer på 20° C og vinter gennemsnitlige temperaturer på 6° C. Brighton, i den sydøstlige del af England har gennemsnitlige maksimum temperaturer på 19° C om sommeren og 7° C om vinteren. Dette viser, at mens placeringen på den sydlige breddegrad og beliggenheden på kysten gør vintrene varmere, er den sydlige varme noget dæmpet af havet om sommeren.

Lincoln Cathedral, Lincoln, England. Foto: Lincolnian (Brian)/Flickr.com

St. Ives, på den sydvestlige kyst af England, har gennemsnitlige temperaturer på 18° C i højsommeren og gennemsnitlige temperaturer på 8° C hele vinteren, og et årligt gennemsnit på 1.083 mm regn.

Broadstairs, på den sydøstlige kyst af England, har gennemsnitstemperaturer på 22° C om sommeren og 7° C om vinteren, og et årligt gennemsnit på 416 mm regn.

Sne falder i England i de fleste vintre, men generelt kun i et par dage.