Tel Aviv er det største byområde i Israel og er på grund af sin placering ud til Middelhavet blevet Israels handelscentrum. 

Vejret i Tel Aviv er præget af Middelhavet og her opleves et typisk middelhavsklima med en tør og varm sommer, efterfulgt af en våd og mild vinter.

I selve Tel Aviv bor knap en halv million indbyggere, mens der i Stor-Tel Aviv regnes med imellem 1,2-1,5 million indbyggere, alt efter hvor mange af forstæderne der tælles med. 

 

 Vejrdata for Tel Aviv

Tel Aviv er et besøg værd på alle tider af året. Kommer du om sommeren kan du nyde godt af de mange gode strande der ligger ved Tel Aviv, mens perioden fra efterår til forår er oplagt til at fordybe sig lidt mere i byens historie og tage på sightseeing i den spændende by. Tel Aviv står står aldrig stille, og er du til fest og farver er Tel Aviv et godt valg. Her er gang i den på byens mange barer og diskoteker alle ugens dage.

  

Vejret i Tel Aviv - sommer

Vejret i Tel Aviv om sommeren fra juni til midt september er varmt og solrigt. Dagtemperaturen ligger omkring 28-32 grader, faldende til 18-21 grader i aften og nattetimerne. Enkelte dage er det ikke usædvanligt at temperaturen når tæt på de 40 grader.

I løbet af sommeren er regn stort set ikke eksisterende og der vil almindeligvis ikke være en eneste dag med nedbør i denne periode. Med op mod 12 daglige solskinstimer er der basis for en god kombination af strand og storbyferie. Vandtemperaturen i Tel Aviv ligger mellem 24 grader i starten i juni til op mod 27-28 grader når den er på sit højeste i august.

Tel Aviv Beach. Foto: Christian Haugesen/flickr

 

Efterår

Efteråret fra september til november er stadig varmt og solrigt, men du skal forvente at der kan være enkelte regnvejrsdage især i oktober og november, hvor der i gennemsnit er henholdsvis 5 og 8 regnvejrsdage.

Vejret i Tel Aviv i efteråret er med en dagtemperatur omkring 24-28 grader. Aftener og nætter begynder at blive kølige i oktober hvor temperaturen kan nå helt ned omkring 16-17 grader, og i november helt ned til 12 grader, hvorfor det anbefales at pakke et par tykke bluser til aftentimerne.

Efteråret er stadig oplagt til at nyde godt af de flotte strande. Vandtemperaturen ligget først på efteråret omkring 26-27 grader og falder til 22-23 grader i november.

 

Vinter

Vinteren fra slutningen af november til starten af marts er den mest regnfulde og koldeste tid i Tel Aviv. Dagtemperaturen når sjældent højere end 16-17 grader og falder helt ned til 8-9 grader i aften og nattetimerne.

I december skal du regne med omkring 10-12 dage med nedbør i løbet af måneden, stigende til 12-15 dage i både januar og februar. Vandtemperaturen er også kommet ned på beskedne 16-18 grader, hvilket for de fleste er for koldt til en dukkert. Kan du leve med lidt regn og at du ikke vil kunne gå i shorts og T-shirts hver dag, kan du glæde dig over at der i denne periode ikke er så overrendt af turister.

 

Bedste tidspunkt at besøge Tel Aviv (engelsk)

 

Forår

Vejret i Tel Aviv i foråret fra marts til maj er kendetegnet med en stigende temperatur, allerede i marts begynder dagtemperaturen at nærme sig 20 grader., og i april og maj kan du nyde godt af en dagtemperatur omkring 25 grader.

Aften og nætter er dog stadig kølige med helt ned til 10-12 grader i marts og april, mens den stiger til omkring 15 grader i maj. Marts måned kan være en smule våd med omkring 10 regnvejrsdage, men allerede i april er dette tal mere end halveret til kun 4 dage.

I maj måned vil der oftest kun være enkelte dage med nedbør og vandtemperaturen er igen nået op omkring 20-22 grader, og Tel Aviv er igen begyndt at velegnet som en kombineret bade- og storbyferie. Så husk endelig badetøjet hvis turen går til Tel Aviv i maj måned.

Læs mere om Tel Aviv her:
Dansk wikipedia om Tel Aviv
Den officielle turist hjemmeside for Tel Aviv (engelsk)