Sardinien ligger i midten af Middelhavet ud for Italien og har et behagelig middelhavsklima med en overordentlig lang sommer og en kort, fugtig vinter, afbrudt af tre korte regntider.

Den nordlige del er normalt lidt vådere end i syd og store geografiske forskelle giver anledning til en række mikroklimaer på den store ø. Den er kendt for at være en blæsende ø.

Det varme vejr og dramatiske landskab har gjort Sardinien til en udvalgt destination for forskellige former for ferie; dem der kommer for at nyde en afslappende ferie og nyde solen på Sardiniens mange strande, vandsportentusiaster nyder scuba-dykning, snorkling, windsurfing og mere, vandrere tager på ture i terrænet, klatrere i bjergene og meget, meget mere. 

 

 

Vejret på Sardinien - sommer

Sommeren på Sardinien varer fra maj til oktober, selvom havtemperaturer kan være ekstremt kolde ved begyndelsen af årstiden med et gennemsnit på 14º C. Tidligt og sent på sommeren er temperaturer i midten af 20'erne, mens toppen af årstiden har et gennemsnit op til 30º C. I juli og august ligger temperaturen om natten fortsat tæt på 20º C.

Men ved kysten bliver Sardiniens varme sjældent overvældende da her blæser en forfriskende havbrise året rundt. Mens det i nogle middelhavslande er tilrådeligt at undgå de varmeste måneder, har Sardinien et behageligt vejr i hele sommeren. Juli er en meget tør måned med 12 timers solskin om dagen, med mulighed for regn stigende i hver ende af sommersæsonen.

Costa Serena, Sardinien. Foto: Piermario/flickr.com

Vejret på Sardinien - vinter

Vinteren på Sardinien er normalt ganske mild, de fleste dage kommer temperaturen op 14º C, men om aftenen kan det være koldt. Fra oktober til april er chancen for regn meget større. Sardinien har faktisk tre regntider som falder omkring oktober, december-januar og i marts, men hele perioden er generelt uforudsigelig og våd. Mens det meste af regnen falder i de bjergrige regioner og nord for Sardinien forbliver kystområderne ofte tørre og med klar himmel. I bjergene, i højder over 500 meter har nogle områder snedække i op til fem måneder om året.

Palau, Sardinien. Foto: Piermario/flickr.com

Sardinien har et utroligt varieret landskab hvor forskellige områder af øen har forskellige vejrforhold. Omkring Cagliari i den sydøstlige del, er frodige beskyttede vådområder, som har mildt og fugtigt vejr. Mod nord af disse strækker sig et område med flade, golde sletter, hvor temperaturerne er mere ekstreme. Nær bjergene bliver det mildere igen og bølgende vinmarker og olivenlunde trives i den frugtbare jord. De køligere, vådere bjerge er skovrige.

 

Video om Sardinien

 

Se mere rejsespiration om Sardinien