El Hierro hører til blandt de Kanariske øer. Selvom øen ligger ud for Marocco’s kyst, hører El HIerro ligesom resten af de Kanarisker øer med tilhører Spanien.
De kanariske øer er utrolig populære for rigtig mange danske og udenlandske turister, især i vinterhalvåret hvor kulden har ramt det mest af det nordlige Europa, er der stadig masser af sol og varme på El Hierro. Dette skyldes primært den lune passat vind der strømmer indover øen, samt at de kanariske øer ligger forholdsvis tæt på ækvator, hvilket giver et varmere og mere stabilt vejr i løbet af hele året.

 Øen El Hierro er den sydligste af de kanariske øer og har en størrelse på 278km2. Øen er befolket af 10.960 meget turistvenlige personer, og er inddelt i 3 kommuner: Valverde, La Frontera og El Pinar.

 

 

En af de ting som gør El Hierro til en utrolig spændende ø er også at den er næsten selvforsynende med alle fødevarer. De producere bl.a. bananer, vin, oksekød, fjer kræ, mælk, ost med mere. Derudover er verdens første 100% vedvarende energisystem under opførsel på øen, drevet af en kombination af vand- og vindkraft.

 

Sommermånederne på El Hierro

Sommermånederne på El Hierro dækker perioden fra april og frem til september. I sommerperioden kan du på El Hierro forvente en gennemsnits temperatur svingende fra 19 til 23 grader i gennemsnit, hvor de to varmeste måneder er august og september, med en dagstemperatur op mod 25 grader. Nattetemperaturen er i sommerhalvåret også lun og behagelig med ned til 16-17 grader i april og maj, mens den fra juni til september ligger mellem 18-21 grader. Forvent omkring 7-9 daglige timer med solskin. Igen er august og september de måneder med det største antal solskinstimer.
Sommeren er også den tid med den laveste mængde af nedbør. Det månedlige gennemsnit ligger mellem 1 og 4 dage med regn. Dette medfører for mange mennesker, en lækker ferie med lav chance for regn og mange solskinstimer til at nyde dagen i.
Vandets temperatur omkring El Hierro ligger i april måned omkring 18 grader, langsomt stigende til 23-24 grader i slutningen af sommerperioden.Norte, Cerca de Guarazoca. Foto: Jose Mesa/Flickr

Vintermånederne på El Hierro

Vinteren fra oktober til marts er den mest populære tid for danskere at besøge El Hierro, ikke fordi at det er perioden med det bedste vejr og klima, men fordi at man i denne tid kan opleve sommervejr, mens det er koldt og vådt herhjemme.
Temperaturen på El Hierro i denne periode ligger i gennemsnit mellem 17-22 grader, hvor de 3 varmeste måneder er oktober, november og december med op til 22-24 grader i dagstimerne og ned til 17-18 grader i nattetimerne. I månederne januar, februar og marts er temperaturen en smule lavere med omkring 20 grader om dagen og ned til 15-16 grader om natten., vil du ikke opleve en normal dansk vinter, men en varm tropisk vinter. I gennemsnit kan der forventes omkring 6-7 solskinstimer dagligt. Nedbøren stiger en smule i vinterhalvåret med et gennemsnit på 4-5 dage med regn. Historisk set er månederne december, januar og marts de 3 vådeste måneder med omkring 4-5 dage med regn, mens de øvrige måneder ligger mellem 2-3 dage.
Vandets temperatur tillader stadig at man kan tage sig en dukkert da det i vintermånederne nemlig kun falder til mellem 17-23 grader. Varmest i oktober, november og december med en temperatur mellem 20-23, faldende til 18 grader de øvrige måneder.

 

Bedste tid at besøge øen

El Hierro kan besøges på alle tider, oftest kan det være nemmest at komme dertil i vinterperioden da det typisk er der charterselskaberne flyver dertil. Hvis du er på udkig efter en ferie med masser af sol og dage ved stranden, så giver sommermånederne de bedste chancer. Hvis du derimod blot vil nyde kulturen, eller ønsker en aktiv ferie så er vintermånederne et oplagt valg. Her er stadig masser af sol og et behageligt klima, uden det på noget tidspunkt bliver ulideligt varmt.

Se også vores vejrartikler om de øvrige Kanariske Øer : Fuerteventura, Gran Canaria, La GomeraLa Palma, Lanzarote og Tenerife