Rejseinspiration - Krakow

vejrviseren311

En af de mest fantastiske byer i Østeuropa er byen Krakow, som ligger i Polen. Her kan man opleve en by, som har et hav af forskellige seværdigheder, en spændende historie og kultur, og som bugner af cafeer, barer og restauranter.

Især Krakows centrum, Rynek Glowny, er noget helt specielt. Der er dagligt diverse koncerter og musikere, som du kan betragte fra en af de nært beliggende cafeer. Markedspladsen er noget, som man bestemt kommer til at opleve, hvis I vælger at tage en ferie til Krakow. Her er utrolig smukt med de flotte facader og den gode stemning!

Wawel Castle Krakow. Foto: Aitor Escauriaza/flickr.com
Den jødiske bydel, også kaldet Kazimierz-distriktet, har noget helt specielt over sig, og er også en af byens største seværdigheder. Her kan du gå igennem smalle gader, mens du nyder en kop kaffe på en af de hyggelige cafeer. Hvis du har børn med på ferien, så vil de med garanti elske dig for at tage dem med i vandlandet Park Wodny. Det er et af Europas største vandlande, og det er nemt at få en hel dag til at gå med at køre i de mange rutsjebaner!

I Krakow er der også gode muligheder for at købe nogle guidede ture, hvor du vil kunne komme til at få endnu større indblik i historien. Her kan man blandt andet besøge koncentrationslejrene fra 2. Verdenskrig eller saltminerne. Det er noget som rigtig mange danske turister finder spændende, da det ligger langt fra den danske kultur.

Hvis I har mod på en ferie med kultur på skemaet, vil en ferie til Krakow være det perfekte valg. Byen betragtes som en af de byer i Europa, hvor turister kan opleve allermest kultur og historie. Der er mange gode muligheder for at bo på andet end hotel, når man tager til Krakow. Det er utroligt populært både at leje sommerhus og lejlighed, og endda vælger nogle også at bo på campingplads.

 

Tilbage til Vejret i Krakow