Rejseinspiration om Kreta

vejrviseren311

 

Kreta er den største ø i Grækenland og samtidig også den mest eftertragtede! Rigtig mange danske turister elsker at rejse dertil hvert år, og hvis man har været der, forstår man det godt. Øen har ufatteligt mange muligheder – der er en smuk natur på øen, dejlig mad, mulighed for kulturelle oplevelser og næsten godt vejr hele tiden!

Da Kreta er en af de største øer i Middelhavet, er der også vand næsten lige meget, hvor man går hen på øen – og derfor giver det sig selv, at der også er rig mulighed for at slappe af og bade ved strandene! Hvis du kan lide at vandre, er du kommet til det rette sted – Kretas højeste punkt er Ida bjerget, som er på hele 2.456 meter. Derudover er der også mulighed for at se finurlige grotter. En vandretur i Samaria-kløften kan også anbefales.

Boat and Lighthouse. Foto: Thomas Münter/flickr.com

Kreta er øen, hvor den første store civilisation i Grækenland, den minoiske kultur, blomstrede for omkring 4.600 år siden, mere præcist mellem 2.600-1.400 f.Kr. De arkæologiske minder ses især på Phaistos og Knossos - to velkendte turistattraktioner. Udover de minoiske fortidsminder, de arkæologiske udgravninger ved Samariakløften, viser Rethymnon og Gortys også en betydelig mængde af den kretensiske historie. De fleste rejsearrangører tilyder udflugter til disse steder.

Selv om der næppe er nogen skriftlig dokumentation for den kretensiske historie til rådighed i dag, kan man stadig måle dens uendelighed ved at besøge resterne af paladser, skulpturer og malerier fra den æra. Der er igen tvivl om, at den lokale turisme har været grundpillen for mange kretenseres indtægt i lang tid, med arbejdspladser på Kretas hoteller, i lufthavnene, havnene og i de mange andre turistafhængige arbejdspladser.

Mange danske turister vælger at leje en bil, mens de er der for også at opleve befolkningen udenfor de store turistområder og få et indblik i deres hverdag. Det gør I bedst ved at køre af sted til de små landsbyer og se fårene, som går rundt, vinrankerne og oliventræerne. Typisk koster en bil mellem 20-50 euro pr. dag.

I og med, at Kreta er så eftertragtet og populært et sted blandt turister, er der de seneste år også kommet flere og flere hoteller til langs strandene, som desuden også er tæt på diskotekerne og barerne. Hvis du gerne vil opleve Kretas natteliv, er der mulighed for at feste til den lyse morgen!

En rejse til Kreta kan sammenfattes som opdagelsen af ​​den antikke græske civilisation, dens nutidige strande, havet, feriesteder, flora og fauna, stemningen og også dets fem-stjernede gæstfrihed.

Hvis turen går til Kreta denne sommer, vil de fleste formentligt anbefale, at man finder et bureau, som arrangerer rejsen – det vil sige, at fly, hotel, pension, lejlighed – hvad det nu end måtte være, er planlagt før afrejse. Det kan dog være en rigtig afslappende måde at tage på ferie på, især for børnefamilier, da i så kun skal koncentrere jer om at slappe af, gøre hvad i lige præcis har lyst til og bare nyde hinandens selskab på den fantastiske ferieø!

 

Se mere om Kreta hos Kretasiden.dk

 

>> Find gode tilbud på pakkerejser til Kreta hos BravoTours - Klik her <<

 

Tilbage til Vejret på Kreta