Rejseinspiration - Kroatien

vejrviseren311

Gennem de seneste år er Kroatien blevet et mere og mere populært feriemål blandt danskerne, og det skyldes formentlig det krystalblå hav, som man kan bade i og de spændende kulturelle og historiske seværdigheder.

Kroatien er også et af de billigste steder at holde ferie i Europa.

I forhold til Danmark har Kroatien en helt anderledes og smuk natur, både med havet, de mange øer og de store bjerge, som I også kan hoppe fra eller ligge og sole på.

Kroatien er et godt sted at holde ferie, hvis I tager afsted som familie sammen. Der er utrolig mange ting at foretage sig sammen såsom vandring, forskellige vandsports-aktiviteter, besøg på vingårdene og bådudflugter, som kan vise jer flere af de små øer rundt omkring. Samtidig er befolkningen et meget åbent folkefærd, og det får mange af os danskere til at føle os utrolig velkomne i Kroatien.

The Port of Dubrovnik. Foto: Tambako The Jaguar/flickr.com
Hvis I har lyst til at se noget mere historisk, mens I er der, kan I besøge de nærliggende kirker og gamle bydele. Mange vælger også at tage i nogle af de kroatiske naturparker, som er utrolig smukke, og det giver samtidig et indblik i, hvordan naturen var før verden blev så globaliseret, som den er i dag.

Man kan både flyve eller køre til Kroatien. Lige nu er det især populært at tage til ferieområderne Pula og Porec og Kvarner øgruppen. Rigtig mange danskere vælger at bo på campingpladser i ferieområderne, enten i telt, mobilhomes, hytter eller bungalows. Nogle turister synes, at Kroatien minder utrolig meget om Italien. Det er blot billigere at gå ud at spise og drikke, mens det samtidig har en stor del af den italienske kultur.

Venedig er også en by, som ligger tæt på Kroatien, og du kan derfor nemt tage en endagsudflugt dertil og opleve de hyggelige kanaler.

En ferie til Kroatien kan give vand, sol og varme, men samtidig også oplevelser af mange forskellige arter.

 

Tilbage til Vejret i Kroatien