Rejseinspiration - Lanzarote

vejrviseren311

Besøg Lanzarote – En ø i fremgang

Dette kommer måske som en overraskelse for dig, men Lanzarote i De Kanariske Øer er en rigtig prestigefyldt rejsedestination. Du skal dog ikke forvente noget prangende eller oversmart; denne stille revolution handler om at besøge stilige, øko-venlige steder og bruge dine dage på at cykle, gå ture, surfe og smage lokale vine.

På hele øen ser du den tydelige indflydelse fra den visionære kunstner, arkitekt og miljøforkæmper César Manrique, der reddede Lanzarote fra ekstrem arbejdsløshed.

Hans ekstraordinære kreationer komplementerer og fremhæver øens unikke geologi og er nu nogle af de største turistattraktioner. Her er en liste over nogle af de steder og naturskønheder, du absolut må besøge, hvis du nogensinde kommer til Lanzarote.

 

Fundación César Manrique

César Manriques hjem, der er bygget ind i kampesten på en mark dækket af vulkansk aske, er i dag en fond dedikeret til hans liv og arbejde. Stueetagen udstiller kunst fra Manriques tid, fremstillet af kunstnere som Tàpies, Millares, Picasso og Saura, men det er udsigten fra lokalerne der virkelig danner blikfang.

Sten i basalt danner en trappe ned til en turkis swimmingpool og fem lava-bobler forbundet af passager gennem den vulkanske sten. Besøg denne fond først på din tur for at få en idé om hvad der er så særligt ved Manrique, og du vil få mere ud af dine besøg til hans andre kreationer på øen.

Panoramica Los Hervideros 02, Isla de Lanzarote. Foto: Rafa/micamara.es
Parque Nacional de Timanfaya

Fokuspunktet i dette øde, sorte landskab er vulkanen Islote de Hillario. Busser kører dig rundt i parken for at se de ekstraordinære, stribede stenformationer.

På toppen af vulkanen findes der en restaurant designet af César Manrique, hvor kød og fisk steges på en grill, der udnytter varmen fra vulkanen. Du kan også tage på kamelsafari rundt i parken, med start i landsbyen Yaiza.

 

La Graciosa

Denne lillebitte ø ved Lanzarotes nordlige spids har ingen veje, kun fantastiske strande og en håndfyld idylliske fiskerestauranter ved havet. Hvis du føler dig oplagt til det, er øen som designet til cykelture og vandring.

 

Teguise

Den lille by Teguise midt på Lanzarote, som er grundlagt i det 15. århundrede, var oprindeligt Lanzarotes hovedstad. Smukke palæer fra kolonitiden ligger langs brostensveje, der leder til Plaza de San Miguel, hvor der er et travlt marked hver søndag.

Surf i Famara Famara, der ligger i den nordvestlige del af øen, der er omkranset af dramatiske klipper og udsat for den atlantiske vind, er en fantastisk strand til vandsportsaktiviteter, med fantastiske forhold til surfing, windsurfing og kiteboarding.

Se mere om Lanzarote på Lanzarotes officielle turistinformation

 

Tilbage til Vejret på Lanzarote