Rejseinspiration - Samos

vejrviseren311

Når sommerferien er over os, men du er endnu ikke sikker på, hvor din ferie skal rettes mod – jamen så burde du overveje den græske ø, Samos som både er et billigt men også et meget smukt alternativ til en sommerferiedestination. 

Samos er en af danskernes favoritter indenfor charterrejser, selvom øen egentligt kun er på størrelse med Bornholm. Det skyldes formentligt den hyggelige stemning på øen, de gode bademuligheder og de fantastiske grønne omgivelser.

 

Hvad kan jeg lave på Samos?

Du kan se græsk kulturarv, og du kan se den idylliske græske natur med valmuer og lupiner så langt øjet rækker. En af Samos' mere kendte seværdigheder er klostret Panagia Spiliani som ligger i området ved Pythagorio. Det er et meget smukt bekendtskab, hvis største fordel er de hjælpsomme mennesker som glædeligt guider en rundt på området. Efter rundvisningen kan man købe en is og kigge ud over det flotte landskab og bare nyde sit selskab eller den stille vind synge i ørerne. Heræon findes også nær Pythagorio, her dyrkede man i oldtiden Zeus' hustru, Hera. Med dets marmorsøjler er det en påmindelse om, hvor magtfulde og rige de gamle grækere egentlig var. Det er utrolig imponerende og smukt! Derudover kan man også gå op til øens højest beliggende landsby Platanos, hvorfra der er en smuk udsigt.

Just green and blue. Samos. Foto: Mizrak/Flickr

Strande

Er man ikke til museumsbesøg eller vandreture rundt i klostre og templer, så kan man glæde sig ved at Samos byder på helt enormt flotte strande, som varierer utroligt meget i både intensitet men også underlag. Man kan finde de typiske charterstrande på Samos men også de vilde, frådende strande, hvor surferne holder til og rider på bølgerne. Samos byder også på meget sandede strande med meget fint sand så lang øjet rækker – og vandet er selvfølgelig fuldstændigt blåt og rent.

 

Vandfald og iskoldt kildevang

På Samos er der også mulighed for at bade i iskoldt kildevand og se et smukt vandfald, som er en oplevelse uden lige, da det ikke er noget, som vi lige støder på i Danmark. Hvis I på et tidspunkt bliver trætte af turist-ræset på øen, er der mulighed for at tage en lokal bus, hvor I så også kan se de lokales liv på Samos og andet end de smukke strande og bylivet.

 

Samos' køkken

Der er ingen tvivl om at Samos er en turistdestination, og af den grund, er man godt klar over på Samos at besøgende gerne vil spise godt. Det er lige netop det, man gør på Samos. Der findes mange forskellige restauranter, fra de traditionelle som serverer mad fra et standard nordeuropæisk kort, men der findes også mange andre steder. Fra fiskerestauranter som serverer den friskfangede fisk man kan se fiskermanden hive i land på stranden, til den øl som man kan indtage med sit måltid, så stammer alt fra det rustikke køkken fra Samos selv – og det i sig selv, er en spændende og bæredygtig oplevelse.

 

For børnefamilier, pensionister og festaber!

Samos er derfor på mange måder en destination som tilbyder det perfekte mix af standard charter strandture og kulturelle oplevelser, i et græsk miljø som er meget gæstfrit og yderst venlige med nordeuropæere som typisk er de, som finder vej til Samos.

Samtidig er det også en ø for unge mennesker eller andre, som kan lide at feste. Her er rigtig mange steder at gå på diskoteker og barer. For børnefamilier er der også mange forskellige attraktioner – herunder kan blandt andet nævnes snorkling, Eupalinos-tunnelen og bådudflugter, hvor man kommer til at se øen fra flere forskellige vinkler. Alt i alt er Samos en skøn ø – om du så er en børnefamilie, pensionist eller en festabe!

 

Tilbage til Vejret på Samos