Alanya

vejrviseren311

Alanya er en populær kystby beliggende på den sydvestlige kyst af Tyrkiet. Her lever ca. en halv million indbyggere.

Alanya er en kystby beliggende ved Middelhavet, vejret er præget af lange, varme somre og milde regnfulde vintre.

Alanya er berømt for det dejlige vejr. Dens beliggenhed, i læ af Taurusbjergene og beliggende på en lille halvø i Middelhavet betyder, at vejret i Alanya er fantastisk året rundt. 

Taurusbjergene, der ligger bag byen, fungerer som en "vindbreaker" og betyder, at de kolde vinde, der blæser fra nord, er brudt op, før de når kysten. Du vil finde et vejr med masser af sol, varme og ideelle betingelser for svømning/badning i næsten otte måneder af året.

 

 

Havtemperaturen i august i Alanya når op på en gennemsnitlig temperatur på 28° C. Selv i vintermånederne er den gennemsnitlige havtemperatur på 16° C til 18° C.

Nedbøren er primært begrænset til efterårs-og vintermånederne. Om sommeren falder meget lidt regn.

Vejret i Alanya byder på 310 til 320 dage med strålende solskin om året, så du kan være sikker på, at uanset på hvilken tid af året du vælger at besøge byen, er du garanteret solskin.

Solskinstimerne når et fænomenalt niveau på 13 timer om dagen i juli, og om vinteren falder antallet af solskinstimer ikke under fem.

Cleopatra Beach - Alanya. Foto: Arnstein Rønning/flickr.com

 

Vejret i Alanya om sommeren

Vejret i middelhavsklimaer har ofte meget varme somre, og Alanya er ingen undtagelse. I højsommeren i juli og august er gennemsnitstemperaturen på 31° C, og temperaturer langt ind i 30'erne er ikke ualmindelige.

 

Vejret i Alanya om vinteren

Vintertemperaturerne i Alanya er på gennemsnitlige 15 til 17° C. Minimumstemperaturerne gennem hele vinteren falder til tålelige 7° C til 9° C. I vinteren falder også en del nedbør.

 

Vejret i Alanya - forår og efterår

Forår og efterår er også dejlige tidspunkter at besøge området, her er gennemsnitlige havtemperaturer på 18° C - 20° C i foråret og 24° C - 28° C i efteråret. Dagtemperaturerne når op på gennemsnitlige daglige højder af 25° C til 30° C. Fordelen ved at besøge området i disse årstider er, at man undgår de store turistmængder, der besøger regionen i højsommeren.

 

Rejseinspiration om Alanya

 

Video om Alanya

Related Articles

Vejret i Europa