Alcudia

vejrviseren311

Alcudia er en af de mest populære turistbyer på Mallorca, og besøges årligt af mange tusinde danske børnefamilier, der nyder godt af det gode vejr, og den lange børnevenlige sandstrand ”Playa de Alcudia”.
I denne artikel vil vi beskrive vejret i Alcudia året rundt, så du kan få et indtryk af hvilket vejr du kan forvente i den periode du har valgt din ferie til Alcudia.

Alcudia ligger på den nordøstlige del af Mallorca og er grundlagt 123 år f. kr. Besøger du den gamle del af byen vil du kunne se den gamle bymur fra middelalderen, de hyggelige smalle gader, byens kirke, og også et arkæologisk museum.

Vejret i Alcudia er et typisk middelhavsklima med en varm, tør og solrig sommer, og en mild og våd vinter.

 

 
Alcudia kan besøges året rundt pga. den forholdsvis lave mængde nedbør og det store antal solskinstimer byen får året rundt. Kommer du for at nyde godt af strandlivet og dukkerter i det blå hav, bør du nok lægge ferien i sommerperioden hvor vejr og vand er varmest.

 

Vejret i Alcudia - sommer

Den lange varme sommer i Alcudia topper i august med op mod 30 graders varme, og allerede omkring april er temperaturen nær 20 grader i dagtimerne. Du kan også forvente nær 20 grader et godt stykke ind i november, hvilket i alt giver byen omkring 8 årlige måneder med strandvejr. Den egentlige sommerperiode strækker sig dog kun fra maj til slutningen af september, der er den periode med det bedste ferievejr. I løbet af denne tid får Alcudia kun en meget lav mængde nedbør, og solen skinner langt de fleste dage fra en skyfri himmel.

I maj og september måned kan der være lidt køligt i aften og nattetimerne, så husk en varm trøje hvis du rejser til Alcudia i disse måneder. Vejret i Alcudia er varmest i juli og august hvor temperaturen ofte rammer omkring 30 grader i dagtimerne, mens det er en smule køligere i juni og september med ”kun” 25-27 grader.  

Vandtemperaturen i Alcudia ligger omkring 18 grader i maj, stigende til 21-22 grader i juni, mens den topper i juli og august med omkring 25-26 grader.

 

Vejret i Alcudia – vinter

Temperaturen når i dagtimerne sjældent under 10 grader i løbet af vinteren fra december til marts. Almindeligvis ligger temperaturen mellem 11-15 grader i dagtimerne, men nætterne kan være noget kolde med en temperature helt ned omkring 4-5 grader.

Vinteren er også perioden med de fleste regnvejrsdage i løbet af året. Knap halvdelen af dagene i vinterperioden byder på regn, men med kun omkring 35-40 mm regn om måneden er det ofte kun nogle korte byger, og der vil stadig være mange gode dage med masser af solskin.
Alcudia Beach and Muro Beach. Foto: Prinsotel Hotels/flickr

Vejret i Alcudia – forår og efterår

Forår og efterår er en skøn tid at rejse til Mallorca. Specielt hvis du er til en aktiv ferie med traveture i den flotte natur, er der en behagelig temperatur på denne tid. Temperaturen i forår og efterår ligger omkring 15-20 grader i dagtimerne, og ned til 7-12 grader i aften og nattetimerne. I efterårsmånederne oktober og november får Alcudia den største mængde regn med 60-70 mm pr måned.

Foråret er mere tørt, men der skal stadig forventes dage med regn. Er du typen der ikke kan tage på ferie uden en dukkert i havet, kan du glæde dig over, at vandtemperaturen holder sig oppe omkring 19-20 grader helt ind i november. I foråret er vandet dog for koldt for de fleste med sine kun 15-18 grader.

 

Video fra Alcudia (på engelsk)

 

Se mere rejseinspiration om Alcudia