Belek

vejrviseren311

Belek der ligger lidt syd for Antalya, er mest kendt for sin eksklusivitet og for folk med hang til golfspillet, samt det gode og varme vejr igennem hele sommerhalvåret.

Vejret i Belek er typisk for den sydlige del af middelhavsområdet med en lang, varm og tør sommer. Årligt har Belek 300 solskinsdage, så der skulle være en god chance for masser af sol under din ferie i Belek. Vinteren i Belek er mild, kølig og våd.

Belek er udover golfbanerne også kendt for at være et af de bedste badesteder i Tyrkiet. Regionen har nogle af de bedste strande i Tyrkiet, og er også ofte omtalt som den tyrkiske riviera.

 

 

Vejret i Belek – sommer

Sommeren er varm og meget solrig. Vejret i Belek er i maj måned med en dagtemperatur over 20 grader, der dog kan falde til ned omkring 15 grader i aften og nattetimerne.

I løbet af juni måned bliver vejret varmere, og temperaturen når i løbet af dagen ofte op mod 30 grader, mens der stadig vil være knap 20 grader i aften og nattetimerne. I juni måned er vandtemperaturen også ved at nå et behageligt niveau med en gennemsnitstemperatur omkring 24 grader.

Juli og august er de to varmeste måneder i løbet af året med op mod 35 grader i dagtimerne og en badevandtemperatur omkring 27-28 grader. Tager du udelukkende til Belek for at nyde solen, er dette det optimale tidspunkt at rejse hertil, da der er så varmt at man ofte ikke orker meget andet end at dase i solen. Der kan være periode hvor temperaturen i middagstimerne når over 40 grader, så forbered dig på en varm ferie.

Vejret i Belek i september er en smule køligere end i juli og august, men stadig varmt og meget solrigt. Du kan forvente op mod 30 graders varme i løbet af dagen, og en badevandtemperatur omkring 26-27 grader.

Henover hele sommeren fra maj til september kan du forvente omkring 12-13 timers solskin dagligt, og stort set ingen regn. Belek får under 5 % af den samlede årlige nedbør i løbet af sommeren.

Belek Beach, Tyrkiet. Foto: Alex Kulikov/flickr

Vejret i Belek – vinter

Vinterperioden fra december til februar er årets koldeste tid med en gennemsnitstemperatur omkring 11-12 grader, der når sit højeste omkring 15-17 grader, og på de koldeste dage og i nattetimerne kan dykke helt ned omkring 5-6 grader. Vinteren er også meget regnfuld, og det er også i disse måneder Belek får det meste af den årlige mængde nedbør. Op mod halvdelen af månedens dage er med nedbør og kraftige regnskyl der opstår når middelhavets storme blæser indover området.

Der er også en pæn mængde solskin i løbet af vinteren og når solen er fremme er vinterdagene meget behagelige ved kysten. Tager du på en tur til Toros-bjergene, er sagen en helt andet, og her kan være koldt. Faktisk er der i vinteren mulighed for at stå på ski Toros-bjergene.

 

Vejret i Belek – forår og efterår

Vejret forår og efterår kan minde meget om hinanden og begge årstider er et godt tidspunkt at rejse hertil. Vejret i Belek er på denne tid behageligt med en dagtemperatur mellem 20-24 grader. Op mod 7-10 timers solskin, og kun nogle få dage med regn i hver enkelt måned. Aften og nattetimer er temperaturen en smule kølig og ligger omkring 10-15 grader, hvorfor det er en rigtig god ide at medbringe en varm trøje eller jakke til aftentimerne.

Vandtemperaturen i Belek er i foråret nede omkring 17-19 grader, og har du planer om svømmeture i det krystalklare hav, bør du nok vælge efteråret, da vandet i denne periode stadig har en temperatur mellem 21-24 grader.