vejrviseren311

Berlin, hovedstaden i Tyskland, ligger i den nordøstlige del af landet og har et tempereret fastlandsklima.

Berlin har alle fire årstider med varme somre og kolde vintre og moderat nedbør hele året rundt. Det betyder ikke, at Berlin er en særlig våd by, eftersom den mængde vand der falder, ikke er høj, på den anden side er der heller ingen særlige tørre årstider.

 

Vejret i Berlin - sommer

Sommer i Berlin, fra juni til august, har gennemsnitstemperaturer i de lave 20'erne. Temperaturen kan nogle gange komme op i de høje 20'erne, men nattemperaturerne er som regel meget kølige. Juni og august har regnvejrsdage lige så ofte som ethvert andet tidspunkt af året, men nedbørsmængden er højere, hvilket gør dem til de vådeste måneder i Berlin.

Imidlertid kan sommeren i Berlin tilbyde nogle lange perioder med ordentlig sommervejr med varme og solskin. Regnen falder normalt  i korte byger og solskinstimerne når op på gennemsnitlige syv timer om dagen.


 

 

Vejret i Berlin - efterår

Efteråret i Berlin fra september til november har gennemsnitlige høje temperaturer fra 19° C i september til 7° C i november. Vejret generelt bliver uforudsigeligt og overskyet - bare en forsmag på Berlins ubehagelige vinter. I september skinner solen omkring fem timer om dagen, men i november er de svundet ind til to timer. I november er nedbørsniveauerne de samme som på andre tidspunkter af året, men hyppigere.

Lightning storm over Berlin. Foto: Matt Biddulph/flickr.com

Vejret i Berlin - vinter

Vinteren er vejrmæssigt en kedelig tid i Berlin. December har kun en times solskin om dagen. Her er ofte overskyet med tykke, grå skyer og det er blæsende og koldt, omkring 2° C, men normalt ikke koldt nok til at sneen bliver liggende. Det resulterer i snavset sjap. Nattemperaturerne når et lavpunkt omkring -3° C og forårsager hyppige frost- og isglatte veje.

 

Vejret i Berlin - forår

I foråret kommer håbet tilbage med solen. Fra marts kan fire timers solskin forventes hver dag, og i maj er antallet steget til syv timer der ofte er delt ud over våde dage og hele dage med strålende solskin. Den gennemsnitlige høje temperatur i marts er 8° C, stigende til 13° C i april, og behagelige 19° C i maj. Nattemperaturerne forbliver dog kolde.

De østlige områder i Tyskland er generelt koldere end de vestlige områder, men byen Berlin er sædvanligvis en smule varmere end de omgivende områder, som i alle byområder på grund af den isolerende effekt af de mange store bygninger og veje.

 

Video om Berlin (på engelsk)

 

Se også vores Rejseinspiration om Berlin