La Gomera

vejrviseren311

BulgariaBulgarien ligger i det sydøstlige Europa og er hjemsted for et misundelsesværdigt middelhavsklima, der går over i et kontinentalt klima efterhånden som man bevæger sig mod det indre af landet.

Nogle af de ældste byer i Europa ligger i Bulgarien og landet er bemærkelsesværdig med nogle smukt velbevarede byer og historiske bygder.  

Bulgarien har fælles grænse med Rumænien, grænsen udgøres af floden Donau og en kystlinje ved Sortehavet. Mod vest er Bulgarien omkranset af Serbien og Montenegro og mod syd af Grækenland. Bulgarien er hjemsted for nogle af de smukkeste landskaber i verden og suppleres af perfekte vejrforhold.  

Bulgariens kyst er hjemsted for det største område med lavland i kontrast til vest og syd, der er bjergrige områder, der stiger til over 7000 meter. Jo højere man bevæge sig op i bjergene jo mere ekstreme temperaturer sammen med højere niveauer af nedbør. I lavland områderne ser man meget mere moderate regnmængder og flere milde betingelser. Somrene kan blive temmelig varme og vintrene meget kolde.

 

Vejrdata for Sunny Beach

Vejret i Bulgarien - kystområderne  

Langs kysten er der mange områder, der er mest minder om dele af Middelhavet. Det er her man finder mange turistområder tæt på kysten, som er perfekte til en dejlig sommerferie. Byen Varna ligger på sortehavskysten og her er vintrene varmere end i nogen anden del af landet, men når den kolde luft strømmer ned fra Rusland, bliver det bittert koldt vejr og i denne periode er det ikke ualmindeligt, at Donau og andre mindre søer og floder fryser til.  

The Castle of Belogradchik. Foto: Klearchos Kapoutsis/flickr.com

Vintermånederne i Varna har i gennemsnit daglige minimumstemperaturer på -1 º C og høje gennemsnitlig høje temperaturer fra 6º C. Nedbøren er på sit højeste i december, med 63 mm i gennemsnit. Det falder drastisk i januar, da den gennemsnitlige nedbør om måneden er på kun 28 mm fordelt på ca. 8 dage i måneden. Regnvejr forbliver temmelig minimalt indtil juni, hvor der i gennemsnit falder 64 mm hen over måneden. Med sommerens komme stiger den daglige maksimumtemperatur til slutningen af 20'erne og ofte ind i 30'erne - og med omkring 10 til 11 timer uafbrudt sollys.  

Et af de mest populære turistområder i Bulgarien er byen Burgas og den populære ferieby Sunny Beach. Med smukke, gyldne sandstrande, varme havtemperaturer og mange timer med sollys i sommermånederne, er denne del af landet et yndet feriemål for både lokale og internationale ferierejsende.  

 

Vejret i Bulgarien - det indre af landet  

Bevæger man sig vestpå vil man gradvist nå de højereliggende dele af landet, herunder Bulgariens smukke og historiske hovedstad, Sofia, ligger langt mod vest. Sofia sidder i en dal, omgivet på alle fire sider af bjerge. Sofias klima er kontinentalt og betyder, at der er høje temperaturer hele året rundt. Januar er den koldeste måned i året, mens august oplever temperaturer på over 30º C i dagevis. Vinter i Sofia begynder omkring november, hvor temperaturerne falder ned til gennemsnitligt 1,2º C om natten og de daglige maksimumtemperaturer når kun 9,6º C.

Vinteren er et af de tørreste tidspunkter af året i Sofia. Januar registrerer den laveste nedbørsmængde for hele året på kun 28 mm, og lignende forhold i februar med 31 mm regn. På grund af Sofias højere elevation er det muligt at se snedække godt ind i foråret, og regionen tilbyder mange forskellige typer vintersport.

Sunnny Beach - Foto kismihok flickr com

Regnvejr er hyppige om sommeren, i maj bliver byen vasket med 73 mm regn, der stiger til 75 mm i juni og forbliver over 50 mm i resten af sommeren. Selv om den gennemsnitlige nedbør er på sit højeste i slutningen af ​​foråret og forsommeren, er regnvejrsdage temmelig konsekvent over året, hver måned har normalt omkring 10 dage med regn, undtagen maj og juni, der har hhv. 14 og 13 dage.  

Temperaturerne begynder at stige i slutningen af ​​maj og juni og bringer de daglige maksimumtemperaturer op på 27º C og topper med daglige maksimumtemperaturer på 30º C i august. Nætterne bringer køligere temperaturer på 12º C til 13º C.

Udover at være hjemsted for nogle af de ældste byer i Europa, er Bulgarien også vært for omkring 540 forskellige floder, hvoraf de fleste er relativt korte og meget lavvandede hvilket gør dem perfekte til afkøling på en varm sommerdag. Sammen med det tætte net af floder huser Bulgarien omkring 50 kurbyer og resorts som et populære udflugtssteder i de varmere måneder.