Cannes

vejrviseren311

Cannes er en by i det sydlige Frankrig, tæt ved den franske Riviera. Byen huser i omegnen af 73.000 indbyggere, men er i sommermånederne flittigt besøgt af både udenlandske og franske turister.

Dette skyldes blandt andet byens middelhavsklima, med varme, tørre somre og milde vintre. Mange kender nok Cannes for den årlige filmfestival, hvor blandt andet De Gyldne Palmer bliver uddelt, og flere danske film gennem tiden har fået stor opmærksomhed.

Men faktisk er filmfestivalen ikke Danmarks eneste forbindelse til Cannes; den danske Kong Christian X var i sin tid æresborger i byen, og i 1930’erne blev der sågar rejst en byste til ære for ham. Denne byste kan stadig ses i det lille parkanlæg beliggende lige ved siden af festivalpalæet.

 

 

Cannes om sommeren

Sommerperioden varer typisk fra maj til september måned, og i denne tid trænger solen virkelig igennem – allermest skinner solen dog i juli, hvor byen runder hele 12 daglige solskinstimer!

Temperaturerne når ofte op over de 27 grader. Heldigvis køles byen ned efter solnedgang takket være middelhavsbrisen, der strømmer ind over land og forfrisker hele området.

Fra maj, hvor den årlige filmfestival afholdes, og frem til august er højsæson for turister, men vejret i september er stadig super lækkert, og bestemt velegnet til sol- eller storbyferie i området – på dette tidspunkt undgår du også højsæsonens tårnhøje priser, overfyldte strande og proppede spisesteder.

Cannes. Foto: Chris Yunker/flickr

Cannes om efteråret

Efterårsvejret i Cannes er mildt, med temperaturer mellem 12 og 2 grader – varmest er det selvfølgelig desto tættere på sommeren man er.

Efteråret er dog den ultimativt mest regnfulde sæson, med helt op til 120 millimeter nedbør i oktober måned, fordelt over cirka 7 regnvejrsdage.

Generelt kan vejret i efterårsmånederne være meget omskifteligt, og har du planer om at besøge Cannes på denne tid af året, bør du altså pakke til alle tænkelige vejrforhold.

 

Cannes om vinteren

Vintermånederne er milde sammenlignet med danske forhold, men set i forhold til vejret i Cannes resten af året, er der køligt og forholdsvist vådt.

Januar er årets koldeste måneds med en gennemsnitstemperatur på cirka 8 grader, og december og februar er blot et par grader varmere. Det er dog ikke uhørt at temperaturerne falder til under frysepunktet i nattetimerne.

Der falder omkring 80 millimeter nedbør i hver af de tre vintermåneder. Nedbøren kommer som regel i form af hyppige, voldsomme regnskyl. Undgår du overskyet vejr, vil du dog stadig kunne opleve helt op til 5 daglige solskinstimer i denne periode.

Cannes. Foto: Chris Yunker/flickr

Cannes om foråret

Det tidlige forår kan være et glimrende tidspunkt at besøge Cannes på, hvis du ønsker at undgå højsæsonens mange turister.

Temperaturerne er milde, og ligger på omkring 15 grader i både marts og april måned – naturligvis er chancen for at møde varmere vejr højere, desto tættere på sommeren vi bevæger os.

 

Video om Cannes (på engelsk)