La Gomera

vejrviseren311

Med Dublins placering i en tempereret klimazon byder vejret på lune til kølige somre, efterfulgt af milde vintre.

Vejret i Dublin er bliver sjældent rigtigt varmt og temperaturen når i de varmeste måneder ikke højere end 18-20 grader.

Vejret i Dublin er stærkt præget af golfstrømmens varme vand og de syd-vestlige vinde der kommer fra Atlanterhavet.

Dette giver et meget skiftende og uforudsigeligt klima, hvor elementer fra både sommer, efterår, vinter og forår kan opleves på samme dag.

Et ordsprog fortæller, at forskellen mellem sommer og vinter i Irland findes ved at måle temperaturen af regnen. Med dette skal forståes, at Dublin og Irland generelt får en relativ stor mængde nedbør fordelt over hele året, og uanset på hvilket årstid du besøger Dublin skal du være forberedt på grå regnverjsdage. 

 

 

Dublin ligger dog lidt i læ på østkysten af Irland og får kun omkring den halve mængde nedbør i forhold til vestkysten, samtidig opleves heller ikke så kraftig en blæst, som der kan være i det vestlige Irland.

Så er du typen der kun kan holde ferie iført korte ærmer og shorts er Dublin nok ikke stedet. Holder du i stedet af masser af liv på gaden, middelalderlig historie, flotte bygningsværker, god øl og besøg på pubber, så er Dublin lige stedet.

Skulle du være uheldig at ramme ind i en periode med masser af regn, er der heldigvis et stort udbud af overdækkede museer og seværdigheder i byen.

 

Vejret i Dublin - temperatur og solskin

De måneder med det koldeste vejr i Dublin er januar og februar. I disse måneder når temperaturen ofte under frysepunktet i nattetimerne, mens dagtemperaturen sjældent når højere end 5-8 grader. De varmeste måneder er juli og august, hvor temperaturen i dagtimerne når sit højeste omkring 20 grader, og når ned til 11-12 grader i aften og nattetimerne. Forår og efterår er med en temperatur omkring 11-13 grader.

Den største mængde solskin er fra midten af maj og hen mod slutningen af juni med næsten 7 timers dagligt solskin. I løbet af vinteren er der kun 2 timers dagligt solskin.

 

Vejret i Dublin - nedbør

Dublins vejr er præget af regn igennem hele året. Der er dog tidspunkter med mere regn end andre, men du skal være indstillet på, at uanset årstid, vil der være stor sandsynlighed for regn på din rejse til Dublin. De to vådeste måneder i løbet af året er december og april. I disse måneder får byen omtrent 75 mm nedbør historisk set.

I løbet af en måned er der historisk set 11-12 regnvejrsdage – nogle værre end andre. Det er meget almindeligt med et kort kraftigt skyl og så lysner det op igen, men lige så almindelig er det med heldagsregn.


Dublin Castle. Foto: infomatique/flickr

Hvad skal jeg pakke til rejsen ?
Som artiklen nok har givet dig et indtryk af, er vejret i Dublin meget skiftende, og du bør derfor, uanset hvornår du besøger Dublin, pakke masser af varmt tøj og regntæt tøj. Klæd dig i lag, og tag en rygsæk med, således at du nemt og hurtigt kan smide trøjen, eller tage en vandtæt jakke på fra tasken. En paraply er nærmest et must, selvom du kan være heldig, i det sene forår, sommer og tidlige efterår at opleve en periode med regnfrit og solrigt vejr.

 

Video om Dublin