Eilat

vejrviseren311

Det fantastiske vejr i Eilat er grunden til at byen er ved at blive den mest fremtrædende og besøgte by i Mellemøsten, med besøg af over 1 million turister årligt.

Eilat ligger i det sydligste Israel i Negev-ørkenen og støder op mod Det Røde Hav der er kendt for sine farvestrålende fisk og koraller, og badevand der aldrig når under 20 grader, uanset hvornår på året du rejser til Eilat.

Vejret i Eilat er varmt hele året rundt. Dette kombineret med en lav luftfugtighed gør Eilat til et behageligt sted at være stort set hele året. Om sommeren når temperaturen ofte op mod 35-40 grader, mens perioden fra efterår til forår er mere behagelig og udholdelige, her vil du have en dagstemperatur på mellem 20-30 grader. 

 

 Vejrdata for Eilat

Med omkring 350 årlige solskinsdage, er du sikret en ferie med masser af sol uanset hvornår du besøger Eilat.

Regn er stort set ikke eksisterende i Eilat. Årligt får området 30 mm regn, oftest fordelt på et par enkelte dage i løbet af vinteren. Der er stort set altid en forholdsvis kraftig nordenvind i Eilat, dette gør Eilat til et populært sted blandt wind- og kite surfere, og er samtidig med til at tage toppen af den ofte uudholdelige varme, der kan være om sommeren.

 

Video om Eilat (engelsk)

 

Vejret i Eilat – sommer

Sommeren i Eilat går fra april til midt i oktober og er den varmeste periode at besøge Eilat. I løbet af sommeren er regn meget usædvanligt for området. I de varmeste måneder juli og august når temperaturen i dagtimerne op mod 40 grader, mens aftener og nætter stadig er varme med helt op til 25-26 grader.

Er du typen der ikke kan få nok sol og varme, er dette det ideelle tidspunkt at rejse til Eilat, hvor solen for det meste vil skinne op mod 12 timer dagligt fra en skyfri himmel. De fleste vil nok finde det en smule mere behageligt at vælge tiden først eller sidst på sommeren og lægge deres ferie i april, maj, eller oktober måned, hvor dagtemperaturen stadig ligger omkring 30-35 grader og ned omkring 20 grader i nattetimerne.

Det varmeste badevand får du i august og september hvor rødehavet har nået en temperatur omkring 28 grader. Kommer du i april/maj må du ”nøjes” med omkring 23-24 grader vand at snorkle rundt i.

Udsigt over feriebyen Eilat, Israel. Foto: israeltourism/flickr

Vinter

Vinteren er en populær tid at rejse til Eilat. Her er vejret stadig varmt og solrigt. I perioden fra november til maj er vejret i dagtimerne stadig varmt nok til shorts og når aldrig under 20 grader. Aftener og nætter kan derimod være kølige med helt ned til 10 grader. Husk derfor et par varme trøjer eller en tynd jakke til aften timerne.

Du kan være uheldig at ramme en af de i gennemsnit 5 årlige regnvejrsdage hvis du rejser til Eilat i vinterhalvåret, som oftest kun viser sig i form af en kort kraftig byge, hvorefter det åbner sig, og solen igen skinner fra en blå himmel. I vinterhalvåret er mængden af solskinstimer reduceret til omkring 8-10 daglige timers solskin.

Badevandet er i november og december stadig omkring 23-25 grader varmt men falder til 21-22 grader i de koldeste måneder fra januar til marts.

 

Video om Eilat (på engelsk)


Læs mere om Eilat:
Dansk wikipedia om Eilat