Barcelona

vejrviseren311

Selvom Europa er det næstmindste verdenskontinent varierer klimaet og vejret i Europa meget, alt efter hvilket land man befinder sig i.

Vejret i Europa varierer fra polarklima i de nordligste dele til subtropisk klima ved i middelhavsregionen. Nedbøren er i det fleste dele af Europa spredt over hele året, dog hovedsageligt i vinterhalvåret i middelhavsområdet.
I de subtropiske egne når sommertemperaturen i gennemsnit knap de 30 grader, mens der i de dele af Europa med polarklima sjældent bliver varmere end 10 grader.

I denne artikel vil vi kun komme meget kort ind på vejret i Europa og i stedet anbefale dig at læse vores vejrartikler om vejret i de enkelte lande i Europa. 

I Nordeuropa er der generelt køligere end i den øvrige del af Europa. Vejret i Nordeuropa kendetegnes ved lyse og milde somre mens vintrene er mørke og kolde. Det er også her i de skandinaviske fjelde, samt det nordlige Island og Rusland man kan støde på Europas polarklima. Polarklima eksisterer dog også i Alperne og Pyrenæerne længere sydpå. 

Vesteuropas vejr bærer præg af golfstrømmen der igennem hele året bevæger sig fra den Mexicanske golf, videre gennem Florida strædet og ind over Atlanterhavet for til sidst at ramme Vesteuropa. Den varme luft golfstrømmen trækker med sig giver milde vintre i Vesteuropa.

I Sydeuropa med middelhavs- og subtropisk klima kendetegnes vejret langs med kysterne sig ved varme tørre somre og milde vintre med regn. Vejret i Østeuropa er mere varierende henover året. Her er somrene forholdsvis varme, men vintrene kan være bidende kolde med snefald og kraftig nattefrost.

 

Related Articles

Vejret i Alanya Vejret i Alanya