Fiji

vejrviseren311

Fiji er et lille ørige beliggende i det sydlige stillehav, cirka 2.000 kilometer nordøst for New Zealands nordlige ø.

Fiji består af mere end 330 øer, hvoraf cirka 110 er permanent beboede, samt 500 småøer. Sammenlagt har øerne et areal på cirka 18.300 kvadratkilometer, og et indbyggertal på omkring 860.000 personer.

Fiji har en af stillehavsøernes mest udviklede økonomier, takket være øernes overflod af skov, mineraler og fisk. Idag består Fijis indtægter dog primært af turisme og sukkereksport.

Fiji har et tropisk marineklima. Den varme sæson varer på disse breddegrader fra november til april måned, mens det er koldere mellem november og april. Nedbørsmængden er varierende, men der falder som regel mere vand i de varmere måneder, særligt inde midt på øerne.

Vindstyrken er oftest moderat, men cirka en gang om året opstår der cykloner over hele landet.

 

 

Fiji om sommeren

Højsæsonen falder mellem juli og september, hvor vejret er både tørt og varmt. Man skal dog være forberedt på skyhøje priser på både hoteller og restauranter, men de gode vejrforhold gør uden tvivl ferien pengene værd.

I hele sommerperioden ligger gennemsnitstemperaturerne jævnt mellem 21 og 27 grader, men sidst på sommeren kan den falde til ned omkring de 18 grader inde midt på øerne.

Selvom vejret er nogenlunde stabilt, kan man altså stadig risikere køligere vejr og korte regnskyl.

Beach Comber Island. Foto: Ben Jimmy Angel/flickr

Fiji om efteråret

Fijis efterår er kort, men kan være en god tid af besøge øerne, da de store menneskemængder enten lige er rejst derfra, eller endnu ikke er ankommet.

Den 10. oktober fejres både Fijis tilknytning til Storbritannien i 1874, samt øernes løsrivelse i 1970. Ugen op til nationaldagen kaldes Fiji Week, og består af festlige kulturelle og religiøse ceremonier, der markerer og hylder landets store diversitet.

A hut on Caquelay. Foto: YXO/flickr

Fiji om vinteren

Vintermånederne er både de varmeste, men også nogle af de vådeste måneder i Fiji, hvilket kan skabe et mindre dilemma for de, der ønsker at besøge øerne. På denne tid er der dog som regel færre turister end om sommeren, så mange hoteller og restauranter sætter deres priser ned, for at kunne følge med. 

I december måned er det dog en god idé at være tidligt ude, da det er her, Australien og New Zealands skoleferie ligger, og der derfor kommer mange besøgende fra særligt de lande – men det vil helt klart være det hele værd!

Fejringen af nytåret varer typisk i flere uger, og nogle steder helt op til en måned. I hjertet af Suva afholdes der gadefester og store fyrværkerishows, for at byde det nye år velkomment.

Nytåret på Fiji er en af de største fester i hele det sydlige stillehav.

Fiji. Foto: Miguel Sanchez/flickr

Fiji om foråret

Foråret er den absolut vådeste årstid i Fiji. Særligt marts og april modtager store mængder nedbør, med henholdsvis 370 og 390 millimeter regn.

Temperaturerne er dog stadig høje fra vintermånederne, og ligger på omkring 27 grader. Lidt over halvdelen af Fijis indbyggere er kristne, og derfor bliver påsken selvfølgelig fejrer med manér på øerne.

Ligesom mange andre højtider fejres påsken med farverige optog og sang og dans i gaderne.

 

Video om Fiji (på engelsk)