Hammamet

vejrviseren311

 

Hammamet ligger i det nordlige Tunesien på Cap-Bon halvøen, grænsende op til det smukke blå krystalklare Middelhav.

Hammamet er især kendt for sine kridhvide sandstrande, og de langstrakte appelsinlunde.

Vejret i Hammamet er typisk for middelhavsområdet, med en lang, varm og tør sommer, efterfulgt af en mild og våd vinter. Området får stort set ingen regn i sommersæsonen, mens Hammamet får stort set alt sin nedbør i vintersæsonen. Mængden af nedbør i Hammamet er dog noget lavere end gennemsnittet for middelhavsområdet.

 

Vejrdata for Hammamet

 

Vejret i Hammamet – sommer

Sommersæsonen strækker sig fra april til november. Vejret i Hammamet er med en dagtemperatur omkring 18-20 grader i april og maj måned med nattetemperatur helt ned til 15-17 grader. Der vil stadig opleves dage med regn i april og maj der hver især i gennemsnit har 5-7 regnvejrsdage.

I juni, juli og august begynder sommeren for alvor at kunne mærkes. Her er regn stort set ikke eksisterende, og temperaturen når aldrig under 20 grader i nattetimerne. I dagstimerne vil temperaturen ofte ligge mellem 27-32 grader, men kan på nogle dage nemt nå op mod 40 grader.

I september og oktober begynder temperaturen igen at dale til 22-26 grader i dagtimerne og 18-20 grader i aften/nattetimerne. Regnen begynder også igen at være mere almindelig med 4-7 dage med regn i hver måned.

Vandtemperaturen er en smule kølig først på sommeren og først i maj begynder den at nå op mod 20 grader. Bedre bliver det i juni hvor vandtemperaturen i Hammamet har nået 22 grader. I de varmeste måneder, juli og august kan du forvente lunt badevand på 25-27 grader. Også i september og oktober er vandtemperaturen stadig omkring 24-26 grader.

Hammamet medina from theatre. Foto: ndrwfgg/flickr

Vejret i Hammamet – vinter

Vintersæsonen i Hammamet går fra november til april måned. Det er i denne tid at området får den største mængde nedbør. I løbet af hele vinteren er der i gennemsnit 8 dage med nedbør pr måned. Fra december til februar er gennemsnits dagstemperaturen omkring 16 grader og når helt ned omkring 10 grader i aften og nattetimerne.

Du kan udmærket besøge Hammamet om vinteren, hvor der er lavsæson, men du skal være forberedt på uforudsigeligt vejr og huske at have lidt varmt tøj med i bagagen.