Hua Hin

vejrviseren311

Hua Hin er beliggende 190 km syd for Bangkok og har i mange år været et populært ferieområde pga. dets fremragende klima.

Som mange andre regioner i Thailand og også mange andre tropiske lande er årstiderne i Hua Hin meget forskellige.

Hua Hin er placeret temmelig centralt på en smal halvø, der strækker sig ned til Malaysia. Området har tre årstider med hvert sit særkende: den tørre, den varme og den våde årstid.

I Hua Hin falder en af de laveste nedbørsmængder i hele landet.

 

Vejrdata for Hua Hin

 

Den tørre årstid i Hua Hin

Generelt er årstiden "kølig og tør" fra november til februar. På denne tid af året kan nætterne være kolde og gennemsnitstemperaturen er 26° C.

Der er masser af solskin, selvom solen ikke er så kraftig som senere på året. Regn på denne årstid er sjælden. Det blæser ofte om eftermiddagen.

 

Den varme årstid i Hua Hin

Den "varme" årstid strækker sig fra marts til juni. Temperaturerne når et gennemsnit på 29° C, i dagtimerne stiger temperaturen til 35° C og endda højere.

Nætterne er også varme og der er en tendens til, at luftfugtigheden stiger efter mørkets frembrud. Det kan igen blive blæsende om eftermiddagen.

Mod slutningen af denne årstid oplever regionen meget lette uregelmæssige byger, men kun i de tidlige aftentimer og normal varighed af højst en time.

Hua Hin. Foto: Chi King/Flickr

 

Den våde årstid i Hua Hin

Den våde årstid varer fra juli indtil oktober. Hua Hin oplever dog ikke de monsun regnbyger, som det nordlige og sydlige Thailand oplever. Temperaturerne når et gennemsnit omkring 28° C og luftfugtigheden om aftenen er forholdsvis lav i forhold til den varme årstid. Morgener kan være overskyede, men de fleste dage kommer opklaring og det bliver varmt og fugtigt. Havet er generelt roligt. I denne periode falder der månedlige nedbørsmængder på omkring 200 mm.

Hua Hin er et dejligt rejsemål på alle tider af året, selv i hele regnsæsonen, hvor der typisk er pauser i nedbøren i løbet af dagen.

En anden fordel ved at besøge i Hua Hun i regntiden er, at der er færre besøgende og garanteret lave hotelpriser.

Generelt er det mest ideelle tidspunkt af året at besøge Hua Hin fra december til februar, her er temperaturen forholdsvis lav og regn falder kun lejlighedsvis.

 

Læs mere om Hua Hin:
Engelsk Wikipedia om Hua Hin