Hurghada

vejrviseren311

 

Hurghada er det største feriemål ved Rødehavskysten i Egypten. I Hurghada er  der med kun enkelte årlige regnvejrsdage, næsten 100 % garanti for en ferie med masser af sol, varme og godt vejr.

Vejret i Hurghada er varmt, tørt og solrigt hele året rundt, og er derfor et populært vinterrejsemål. Især udbuddet af all-inclusive rejser er stort i Hurghada og i Egypten generelt. Udover et skønt vejr byder Hurghada også for uforglemmelige oplevelser under havets overflade.

Kysten ud for Hurghada er et stort koralrev fyldt med smukke koraller og farvestrålende fisk, der årligt tiltrækker dykkere og snorklere fra hele verden.

I Hurghada regner man kun med to sæsoner, sommeren der går fra maj til oktober og vinteren fra november til april. Senere i denne artikel kan du læse mere detaljeret om vejret i Hurghada sommer og vinter.

 

  

Vejret i Hurghada – sommer

Sommeren i Hurghada er meget varm, tør og solrig og du bør derfor kun planlægge din rejse til Hurghada i sommerhalvåret, hvis du er typen der ikke kan få varme og sol nok. Temperaturen ligger fra juni til august i gennemsnit omkring 30 grader, og kan i dagstimerne nemt nå op mod 40 grader. Temperaturen falder kun en lille smule om natten, så du kan hele sommeren i Hurghada nyde godt af de lune og varme aftener.

I maj, september og oktober er vejret i Hurghada en smule mere behageligt for de fleste. Her ligger den gennemsnitlige temperatur omkring 25-30 grader. Stadig med dagtemperatur omkring 30-32 grader, men ned til 22-25 grader i aften og nattetimerne. Vandtemperaturen i Hurghada er høj hele sommeren igennem. Allerede i maj ligger vandtemperaturen i Hurghada omkring 24 grader, og topper i august september hvor den ofte når op mellem 27-29 grader.

Solnedgang i Hurghada. Foto: Konstantin Zamkov/flickr

Vejret i Hurghada – vinter

Modsat sommervejret i Hurghada er der i vinterhalvåret et mærkbart fald i temperaturen mellem dag- og aften/nattetimerne. I de køligste vintermåneder januar og februar ligger dagtemperaturen omkring behagelige 20-22 grader, mens natten kan være kølig med en temperatur helt ned til omkring 10 grader.

Besøger du derfor Hurghada i vinterhalvåret kan det være en god ide med en tynd jakke eller trøje til aftentimerne. Et af de mest populære tidspunkter at besøge Hurghada er i perioden oktober-november, og igen fra marts til maj. På denne årstid oplever du normalt det mest behagelige vejr i Hurghada.

I marts måned er vejret i Hurghada med en dagtemperatur omkring 22-25 behageligt for de fleste. Natten kan være en anelse kølig med helt ned til 14-15 grader. Lunere bliver det i april måned. Her er dagtemperaturen omkring 26-28 grader og når sjældent under 18-19 grader i nattetimerne.

November er også en behagelig tid at besøge Hurghada. Her ligger dagtemperaturen omkring 24-26 grader med ned til 16-18 grader i de køligste nattetimer. Vandtemperaturen er for de fleste en smule kølig på denne årstid hvor den ligger mellem 20-23 grader. Dog stadig ligeså varm, eller varmere end på de bedste badedage herhjemme i Danmark. I november vil du dog stadig ofte kunne opleve en vandtemperatur omkring 25 grader.

 

Se også vores Rejseinspiration om Hurghada

 

Læs også om vejret i Sharm el Sheikh og i Egypten Generelt.