Jerusalem

vejrviseren311

Jerusalem ligger højt, lidt inde i landet, hvilket adskiller dets vejr og klima i forhold til kystbyerne hvor der er varmt hele året.

Vejret i Jerusalem er varmt og tørt i sommerhalvåret med en dagtemperatur op mod 30 grader. Vinteren derimod er våd og koldere, med en dagtemperatur der sjældent overstiger 15-18 grader.

Forår og efterår flyder meget sammen med sommer og vinter, og man oplever hverken et langt forår eller efterår i Jerusalem.  Almindeligvis har Jerusalem også mindst et snefald årligt henover vinteren.

I denne artikel kan du læse om vejret i de forskellige sæsoner på året.

 

Vejrdata for Jerusalem

 

Vejret i Jerusalem – sommer

Sommeren i Jerusalem går fra maj til september. I denne periode kan du være næsten helt sikker på godt og varmt vejr med en blå skyfri himmel med masser af solskin.
Det er meget usædvanligt med regn i denne tid, og ofte er vinden også meget mild. Sommeren kan blive meget varm, normalt med en dagtemperatur mellem 27-30 grader. Da luften hverken er fugtig eller for tør, er varmen dog meget udholdelig.

Aftener og nætter kan være en smule kølige. Da Jerusalem ligger højt, kan der være forholdsvis store udsving mellem dag og aften. På en dag hvor temperaturen har ligget på 30 grader, er det ikke ualmindeligt, at den falder til omkring 15-17 grader i aftentimerne. En god ide kan derfor være at medbringe en tynd jakke eller bluse til aftentimerne.
Der kan lejlighedsvis være nogle støvstorme med en varm og tør vind der kan få temperaturen op mod 40 grader, og gøre varmen ulidelig at bevæge sig rundt i. Oftest er disse storme kun af et par dages varighed.

Husk altid at have en flaske vand med dig når du er på sightseeing i Jerusalem om sommeren, da man meget nemt kan blive dehydreret af varmen.

 

Efterår

Efteråret flyder meget sammen med sommer og vinter i Jerusalem. Slutningen af september er meget sommeragtig, mens der i oktober kan være enkelte dage med regn. Vejret vil stadig være med en dagtemperatur omkring 23-24 grader, faldende til 14-15 i aftentimerne.  I november begynder temperaturen at falde, og man går ind i det de i Jerusalem betegner som vinter.
The Dome of Rocks, Jerusalem. Foto: Beggs/flickr

Vinter

Vinteren i Jerusalem går fra november til februar. Hvor vejret om sommeren er meget forudsigeligt med sol og ingen regn, er vejret i Jerusalem om vinteren noget mere uforudsigeligt.

Den våde sæson starter i november, hvor der i gennemsnit er 7 dage med nedbør om måneden. Dagtemperaturen er samtidig dalet til omkring 17-20 grader, mens nætterne er begyndt at blive kolde, med omkring 10 grader på termometeret.

Israels vandforsyning er så afhængige af den årlige nedbør der falder i vinteren, at det ikke er usædvanligt at opleve, at børn nærmest jubler og danser rundt i regnen hvis det ikke har regnet længe.

Normalt er november og december i Jerusalem meget milde, og selvom der med stor sandsynlighed vil være enkelte dage med regn i løbet af en uges ferie i denne tid, vil du stadig få masser af solskin samtidig.

Januar og februar er de to koldeste måneder med kun 12-13 grader om dagen og 4-5 grader i nattetimerne. Det er samtidig de måneder der også får mest nedbør med et gennemsnit på 12 nedbørsdage pr måned.

Vinteren kan også være ret blæsende i Jerusalem, derfor tilrådes det at medbringe regntæt tøj, da en paraply på grund af blæsten ofte vil være ubrugelig.

 

Bedste tidspunkt at besøge Jerusalem (engelsk)

 

Forår

Foråret i Jerusalem er i marts-april måned. I en 2-3 ugers periode af foråret, kan du være heldig at opleve de blomstrende mandeltræer over alt i byen, og de blodrøde valmuer i vejsiderne.  Foråret er også den bedste tid at besøge den Botaniske have i Jerusalem hvor alt er i flor.

Mange mener, at foråret er den bedste tid at besøge Jerusalem da her endnu ikke er så varmt, og vejret er perfekt til sightseeing. Der er også mange store religiøse helligdage i foråret, hvor du kan opleve hvordan jødiske og kristne pilgrimme strømmer til byen.

Varmen begynder langsomt at komme igen og allerede i marts ligger dagtemperaturen omkring 15-16 grader stigende til 20-21 grader i april. Aftener og nætter er stadig noget kølige med ned til 7-10 grader.

Jerusalem har stadig en del dage med nedbør i foråret, og du bør derfor pakke lidt regntæt tøj hvis du rejser til Jerusalem i foråret. Især i marts måned kan der komme en del regn. I april begynder sommeren så småt at vise sig, og regnen er meget minimal.

Læs mere om Jerusalem:
Dansk wikipedia om Jerusalem
Jerusalems officielle rejsehjemmeside (engelsk)