Koh Samui

vejrviseren311

Koh Samui er et populært feriemål ud for østkysten af Thailand. Med 228 kvadratkilometer, er Koh Samui Thailands tredje største ø og berømt for sine fuldmåne partyer, der bringer de tilrejsende sammen i nattefesterne.

Vejret i Koh Samui svarer til resten af Thailand. Det er tropisk med høje temperaturer, høj luftfugtighed og høj nedbør. Året er opdelt i en våd og en tør sæson. Man slipper for den værste fugtighed hvis man søger ud til øens berømte strande.

Over året er der meget små årstidsbestemte temperaturforskelle, hver måned har daglige maksimumtemperaturer i de lave 30'ere og minimumtemperaturer på 23° C til 25° C. Havtemperaturen forbliver på 27° C i en stor del af året, så det eneste der virkelig ændrer sig over året er nedbøren - som varierer ganske dramatisk!

 

 

Vejrdata for Koh Samui

 

Regntiden på Koh Samui varer fra omkring maj til december, den resterende del af året er vejret betydeligt mere tørt. November er den vådeste måned med i gennemsnit 302 mm nedbør over hele måneden. September og oktober har også betydelige regnmængder. Januar til april har meget mindre regn. Februar er den tørreste måned i året, der falder kun 8 mm nedbør i gennemsnit.

Heldigvis var Koh Samui upåvirket af tsunamien i 2004, som hærgede store dele af kystområderne i Thailand.
Øen er cirkulær og kun ca 15 km på tværs. Midten af øen består af en ubeboelig bjergjungle. De forskellige lavtliggende områder omkring bjerget og på kysten er forbundet med hinanden af en enkelt vej, der slynger sig rundt om hele øen.

An open Invitation. Foto: Quinn Ryan Mattingly/flickr.com

Koh Samui er berømt for sine strandområder med den behagelige, afslappende atmosfære. Det er et paradis for dem, der ønsker at undslippe det hurtige byliv. Men i de senere år har et stigende antal turister stort set erstattet strandens bungalow-livsstil med store turistflokke og megaresorts - selvom du kan finde steder på øen, hvor dette ikke er tilfældet.

Video om Koh Samui (på engelsk)

Der er mange fantastiske strande på øen som fx Chaweng Beach der dækker en stor del af øens nordøstlige kyst. Chaweng Beach er smuk, men er det mest overfyldte område på øen. I højsæsonen kan det være svært at finde et sted at solbade og sandet er undertiden svinet til med affald. Trods dette er vandet stadigvæk krystalklart og har en meget behagelig temperatur, sandet er smukt og hvidt. Vær forsigtig ved svømning, der er kraftige undervandsstrømme.

Koh Samui. Foto: Chi King/flickr.com
Bang Rak er en anden populær strand, som ligger blot to km øst for Bhophut, kendt lokalt som Big Buddha Beach. Her finder du en 19 m høj guldbelagt statue af Budda som skuer ud over hele bugten. Stranden er tæt på lufthavnen og er også en af de roligste strande på øen - ikke påvirket så meget af surfing og tidevand som på andre dele af øen.

 

Læs mere om vejret i Thailand her.


Læs mere om Koh Samui:
Dansk Wikipedia om Koh Samui