Krakow

vejrviseren311

Krakow er en af de største byer i Polen og også en af de mest maleriske. Vejret, på den anden side, er ikke så spændende.

Krakow er placeret ved Vistula-floden i det sydlige Polen ved foden af bjergkæden Karpaterne og har et tempereret, særskilt fire-årstiders klima.
Vintrene er ekstreme, og somrene er våde, men foråret og det berømte polske efterår kan være lidt sjovere.
Vejret i Krakow kan være temmelig uforudsigeligt, med nogle sommerdage med temperaturer i midten af tyverne og andre dage med med regn, så en paraply er en nødvendighed hele året rundt, når man besøger Krakow.

 

 

 

Vejret i Krakow - forår

Forårsvejret i Krakow begynder i slutningen af marts. Den gennemsnitlige mindste temperatur i marts er -2° C, og den gennemsnitlige maksimale temperatur er 7° C. I april er den gennemsnitlige maksimumtemperatur nået op på 13° C, i maj op til 18° C. De laveste gennemsnitlige temperaturer er i april 3° C og i maj 7° C. Mange turister føler, at maj er det bedste tidspunkt at besøge Krakow på, ikke ulig "Det gyldne Efterår." Det daglige sollys er ikke så højt som om sommeren, men uden de store nedbørsmængder som opstår om sommeren. Den gennemsnitlige daglige højeste temperatur er på 20° C. Dette kombineret med dufte og seværdigheder i foråret gør dette til en meget populær årstid at besøge Polen og Krakow.

 

Vejret i Krakow - sommer

Sommermånederne er Krakows mest regnfulde måneder, juli har en gennemsnitlig nedbørsmængde på 110 mm. 

Gennemsnitlige højeste temperaturer i hele juni, juli og august er 22° C, de gennemsnitlige laveste temperaturer i samme periode er 11,5° C. Solskinstimerne når op omkring uden omkring 6-7 timers sol om dagen. Der kan være uger i sommeren, hvor temperaturen stiger til over 30° C, men vejret er rimeligt uforudsigeligt.

 

Vejret i Krakow - efterår

Polen er berømt for sit "gyldne efterår", hvor det milde vejr, sollys og tørrere dage i kombination gør årstiden til den mest populære tid at besøge landet. Nedbøren i Krakow er næsten halveret i september sammenlignet med højsommeren. Temperaturene ligger i gennemsnit omkring 13-17 grader i hele september og oktober, før den falder ganske dramatisk i november.

Wawel Castle Krakow. Foto: Aitor Escauriaza/flickr.com

Vejret i Krakow - vinter

Vinteren i Krakow er lang, hård og mørk. Byens gennemsnit af sollys er triste 90 minutter om dagen i vinteren, og temperaturen forbliver på eller under frysepunktet i det meste af november til februar. Januar og februar er de koldeste måneder med temperaturer på i gennemsnit -1° C/-7° C (høj/lav) for januar og 2° C/-5° C i februar. Der er snefald typisk fra december frem til marts, man ser ofte byen dækket af sne omkring juletid.

 

Se også vores Rejseinspiration om Krakow