Lissabon

vejrviseren311

Portugals hovedstad Lissabon ligger i den vestlige del af Portugals fastland ud til havet. Lissabon har et mildt klima med varme, solrige somre og en våd og mild vinter. 

Med over 3.000 årlige solskinstimer er der næsten garanti for en solrig ferie hvis du besøger Lissabon imellem forår og efterår. ,

Vejret i Lissabon er påvirket er Golfstrømmen der gør, at det aldrig kommer til at føles ubehageligt varmt, som det ellers kan gøre i andre europæiske byer på samme længdegrad.

Den årlige mængde nedbør i Lissabon er 600 mm regn fordelt på ca. 100 dage, hovedsageligt i perioden oktober til marts. Besøger du Lissabon i sommeren vil der sjældent være regn.

 

 

 

Vejret i Lissabon – sommer

Sommeren i Lissabon starter i slutningen af maj, hvor nedbøren er meget minimal, mængden af solskinstimer stiger og temperaturen bliver højere. Sommeren er generelt varm i Lissabon, men de behagelige havbriser fra Atlanterhavet gør, at her aldrig bliver ubehageligt varmt.

Vejret i Lissabon i juni er behageligt med meget lidt regn og masser af sol og varme. Gennemsnitstemperaturen i juni er på max. 24 grader og min. 16 grader, hvilket betyder at aftener og nætter i Lissabon også er begyndt at blive lune og der begynder at være meget liv i gaderne i de sene aftentimer. I juni vil temperaturen også være høj nok til at du kan kombinere storbyferien med en badeferie og tage nogle dage ved stranden hvor vandtemperaturen også her når 18-20 grader.

Vejret i Lissabon i juli er meget tørt, solrigt og varmt med sine ca. 12 gennemsnitlige solskinstimer om dagen. Der er normalt kun 1-2 dage med regn i løbet af hele juli og den gennemsnitlige max. temperatur er 27 grader og et minimum på 17 grader, selvom temperaturen nogle dage nemt vil overstige 30 grader. I juli er der også mange udendørs koncerter og festivaler i Lissabon. Vandtemperaturen er med sine 20-22 grader i gennemsnit også kommet op på et niveau hvor de fleste kan klare en dukkert.

Vejret i Lissabon i august er som i juli meget varmt og tørt med 12-13 daglige solskinstimer. August har som juli kun 1-2 dage med regn. I august er den gennemsnitlige max. temperatur 27 grader og minimum 17 grader, med dage hvor temperaturen når over 30 grader. Havet indbyder med sine 20-22 grader også til en behagelig afkølende svømmetur når den bagende sol bliver for meget.

Vejret i Lissabon i september er en smule køligere end juli og august og her når temperaturen sit gennemsnitlige max. på 26 grader og et min. på 17 grader. Sandsynligheden for regn i løbet af ferien bliver større og i september er der et gennemsnit på 5 dage med regn. September er knap så hektisk, og stemningen er på denne tid mere afslappet, der er ikke nær så mange turister i byen og alle de lokale er vendt hjem fra deres egne ferier. Vejret i september i Lissabon er stadig med gode muligheder for ture på stranden, hvor vandtemperaturen stadig ligger på 20 grader.Joyride - Ascensor da Bica - Lissabon. Foto: Bert Kaufmann/flickr.com

Vejret i Lissabon – efterår

Efteråret i Lissabon begynder i slutningen af september hvor vejret begynder at blive mere ustadigt med regn og lavere temperaturer og slutter i november hvor den milde vinter tager over.

Vejret i Lissabon i oktober har en gennemsnitlig max. temperatur på 22 grader og minimum 14 grader. Regnen begynder at tage til med omkring 8-9 dage med regn. Derfor må der også forventes at være nogle dage med regn i løbet af en uges efterårsferie i Lissabon, selvom her stadig mange dage vil være varmt og solrigt nok til dage ved stranden.

Vejret i Lissabon i november begynder at blive mere køligt med et gennemsnitlig max. temperatur på 18 grader og helt ned til 13 grader, der godt kan gøre aftenerne lidt kølige. Træerne begynder at tabe sine blade og den milde vinter kan anes forude. Regnen bliver mere og mere dominerende med op mod 100 mm fordelt på 13 dage.

 

Vejret i Lissabon – vinter

Vinteren i Lissabon strækker sig fra december til midt i februar. Generelt er vintervejret i Lissabon mildt pga. det tempererede hav byen ligger ud til og den lune luft fra Golfstrømmen. Vinteren i Lissabon er præget af mange dage med regn og kølige temperaturer. Der kan også være dage hvor der er meget diset og blæsende, og med mulighed for storm kommende ind fra Atlanterhavet.

Vejret i Lissabon i december er en smule koldt, og dagtemperaturen når normalt sit max. omkring 13-15 grader og helt ned til 8-10 grader i aften- og nattetimerne. Regnen er meget dominerende og næsten halvdelen af dagene i december er med regn.

Vejret i Lissabon i januar er ligesom december koldt og vådt, hvor temperaturen i gennemsnit når sit max. ved 14 grader og minimum 8 grader. Januar er historisk den mest regnfulde måned med et gennemsnit på 110 mm regn fordelt på 15 dage.

Lissabon on a bright, sunny day. Foto: Bert Kaufmann/flickr.com

 

Vejret i Lissabon – forår

Foråret starter tidligt i Lissabon, og allerede i slutningen af februar vil folk begynde at samles på byens grønne arealer for at nyde solens varme.

Vejret i Lissabon i februar er for det meste godt, man må dog forvente et par dage med regn i løbet af en uges ferie i Lissabon i februar. Dagtemperaturen når sit højeste omkring 16 grader og kan falde til 9-10 grader i nattetimerne. Februar i Lissabon er også tiden hvor træerne begynder at komme med små skud og folk begynder igen at sidde udenfor ved byens cafeer.

Vejret i Lissabon i marts byder på dagtemperaturer op mod 17-18 grader, nætterne stadigt kølige med helt ned til 9-10 grader. Nedbøren er faldende, men du må stadig forvente en dag eller to med regn i løbet af en uges ferie i Lissabon i marts. Du kan dog være heldig at få en uge med højt solskin med mulighed for flere dage på stranden.

Vejret i Lissabon i april har  dagtemperaturer op mod 18-20 grader og ned til 10-12 grader om natten. April er en smuk tid at besøge Lissabon hvor det hele begynder at blomstre, solen viser sig i gennemsnit 8-9 timer dagligt, hvilket trækker mange af byens unge mod stranden. Du skal dog stadig være forberedt på, at der i april vil være dage med regn.

Vejret i Lissabon i maj er skiftende fra forår i starten af maj til sommer mod slutningen af maj. I starten af maj måned minder vejret om april måned med en temperatur der når op mod 20 grader og lidt regn i ny og næ. Hen mod slutningen af maj bliver der varmere med en temperatur på 21-24 grader i dagtimerne og 13-15 grader om natten og regn begynder at høre til sjældenhederne.

 

Video om Lissabon (på engelsk)