London

vejrviseren311

 

London har et tempereret kystklima med variation i alle fire årstider og ingen ekstreme temperaturer.

Men det har et mikroklima kendt som "Urban Heat Island". De mange opvarmede bygninger og mennesker resulterer i temperaturer, der er et par grader varmere end uden for byen.

Som et resultat er London et af de varmeste steder i Storbritannien.

Den gennemsnitlige årlige nedbør i London er ikke særlig høj, der er bare et stort antal af de kedelige, grå og overskyede dage. Selvom mængden af nedbør ikke er så høj, er antallet af "regnvejrsdage".

Vejret kan variere meget fra år til år, og du kan opleve en særlig kold vinter, en særlig våd sommer, eller en meget varm sommer. Når man besøger London ved man aldrig helt, hvordan vejret bliver.

Vejret fra dag til dag og fra øjeblik til øjeblik kan være meget forskelligt og er svært at forudsige.

 

 

 

Vejret i London

- Sommer: juni - midt september

Den bedste måde at beskrive sommeren i London er, at den er uforudsigelig. Man kan lige så godt forberede sig på al slags vejr. Man kan opleve en hel uge med vedvarende regn, eller lige så sandsynligt, en uge med strålende solskin og temperaturer i de høje 20'erne. En god sommerdag i London er skøn, men det gode sommervejr er notorisk upålideligt.

De gennemsnitlige høje temperaturer topper om sommeren - juli og august - med gunstige 22° C. Nogle dage kan temperaturen stige op til og over 30° C. Ligeledes kan en juli dag med temperaturer på kun omkring 14-15 grader også forekomme. Den gennemsnitlige lave temperatur i højsommeren er 13° C.

Sommeren 2007 var en særdeles dårlig sommer med masser af regn og grå himmel, mens 2003 var en af de varmeste somre i nyere tid med rekordhøje temperaturer på 38° C.

Nedbøren om sommeren er omkring 50 til 60 mm pr. måned, hvilket gør det meget marginalt til den tørreste tid af året. Forvent noget regn, hvis du er i byen. I sensommeren kan forekomme tordenvejr om aftenen og korte kraftige regnskyl. På andre tidspunkter kan forekomme den næsten endeløse støvregn.

Olympic village during construction. Foto: Alexander Kachkaev/Flick.comr

Vejret i London

- Efterår: Midt september til november

I det tidlige efterår, fra slutningen af september, kan man opleve godt vejr og behagelige temperaturer. I oktober falder temperaturer og nedbøren bliver større. Det vinterlige vejr begynder at dukke op og november ser den første frost om vinteren.

September nyder gennemsnitlige daglige højdepunkter fra 19° C og kan stadig få solrige dage i 20'erne. Temperaturer på 15-20 grader er stadig muligt i oktober , men i november kommer temperaturen sjældent over 10 grader.

Efteråret er en årstid med forandringer, de lange varme solrige dage viger til fordel for dage med koldere temperaturer. Dagene begynder at blive mærkbart kortere.
Det sene efterår er statistisk den vådeste tid af året i London.

 

Vejret i London

- Vintervejr: December - februar

Vintrene i London er kølige, med ikke meget kolde. Frost og sne er sjældnere i byen end andre steder på grund af "Urban Heat Island" fænomenet. De varmere temperaturer betyder, at det er mindre sandsynligt at der falder sne, end i andre dele af landet. Den gennemsnitlige temperatur om vinteren er 5° C, med høje temperaturer i gennemsnit på 7° C og lave temperaturer i gennemsnit 2° C. Det kan ofte falde til 0° C, men temperaturer langt under frysepunktet er ikke almindelige, især ikke i større bebyggede områder af byen.

En sprød, solrig vinterdag er meget smuk, især hvis du finder et grønt område. Men der er desværre en masse fugtige, grå dage i løbet af den engelske vinter. Solskinstimerne falder til en time om dagen i december og stiger kun en smule derefter.

Nedbøren er på sit højeste i slutningen af efteråret og vinteren, på mellem 70 til 80 mm pr. måned. Regnen falder ofte som en irriterende støvregn, så der er en masse regnfulde dage. Sammen med de korte timers dagslys, kan det gøre vinteren til lidt af en barsk tid.

London at night. Foto: Ian Muttoo/Flickr.comVejret i London

- Forårsvejret: marts til maj

Foråret er en tid med uforudsigeligt vejr. Nogle gange kan det være solrigt og behagelige 20° C, mens blomster og plander folder sig ud, fuglene kvidrer, og dagene bliver længere. Andre gange kan det være køligt, gråt og fugtigt.

I det tidlige forår kan stadig opleves lidt frost, men i slutningen af foråret, kan man virkelig begynde at føle ankomsten af sommervejr.

Marts har gennemsnitslige temperaturer på blot 10° C, mens denne stiger til 17° C fra maj.
Nedbøren er omkring 50 til 60 mm pr måned. i foråret. Årstodem er kendt for sine hyppige, men korte byger.