Madrid

vejrviseren311

 

Madrid, Spaniens hovedstad, er en spændende, flot og moderne storby, der er et besøg værd hele året rundt.

Madrid ligger 600 meter over havoverfladen og er den højest beliggende hovedstad i Europa. Denne beliggenhed gør, at man i byen ofte vil opleve høje dagtemperaturer og kølige nætter.

Madrid kan blive meget varm om sommeren, derfor vil mange finde det mest behageligt at besøge byen i foråret og efteråret hvor vejret i Madrid er mere behageligt.

Samtidig er det også i denne periode hvor der er mest aktivitet i gaden og den tid hvor de fleste kulturelle begivenheder finder sted.

 

 

Vejret i Madrid – sommer

Sommeren i Madrid går fra juni til august og kan være meget varm, faktisk er Madrid den 4. varmeste by i Europa . Den bedste tid i sommeren at besøge Madrid er i juni måned eller i slutningen af august. I disse perioder er vejret om dagen varmt og tørt og nætterne lune med masser af liv på gaderne.

Dagtemperaturen i denne tid vil ligge mellem 25-30 grader, mens nætterne når ned på 17-20 grader. Vejret i Madrid i juli og det meste af august kan blive ekstremt varmt med temperaturer op mod 40 grader, ligeledes er nætterne også meget varme, hvilket godt kan komme til at virke ulideligt, specielt hvis du bor et sted uden aircondition. 

De gennemsnitlige dagtemperaturer i juli og august ligger mellem 27-32 grader om dagen og omkring 20-23 grader om natten. Kan du holde det varme vejr i Madrid ud i august, er der også visse fordele ved at besøge byen på denne tid. Det er højsæson for de lokale at holde deres ferie i august, og byen er mere rolig i denne tid. Trafikken er knap så hektisk, der er bedre plads på restauranterne. Ulempen er at mange restauranter og butikker holder lukket. Sommeren i Madrid er meget tør og regn en sjældenhed, der kan lejlighedsvis være sommerstorme.

 

Vejret i Madrid – efterår

Sammen med foråret er efteråret, der går fra september til november, en fantastisk tid at besøge Madrid. Stemningen i byen er god på denne årstid. Varmen er ikke længere så ubehagelig som den nemt kan blive i sommeren, hvilket giver en bedre stemning i byen. Dagtemperaturen i denne tid ligger på omkring 14-18 grader og når ned til 5-10 grader om natten. Der vil stadig være masser af solskin med op til 8-9 timers sol i gennemsnit om dagen. Der må samtidig forventes noget regn i denne periode hvor vejret i Madrid byder på 8-9 regndage i gennemsnit for oktober og november. Det er en god ide at medbringe paraply, hvis du rejser til Madrid i efteråret.

 

Vejret i Madrid – vinter

Vinteren fra december til marts er kold, men forholdsvis tør. Der kan til gengæld være nogle få dage med snevejr. Vinteren er en fin tid at besøge Madrid, hvis du ikke er så krævende mht. sol og varme. Her er ikke så turistet og hotellerne kan oftest bookes til en bedre pris. Dagtemperaturen fra december til marts ligger normalt fra 7-12 grader, nætterne på et par grader med mulighed for nattefrost.

 

Vejret i Madrid – forår

Foråret, fra marts til maj, er et af de mest behagelige tidspunkter for en ferie i Madrid. Varmen er ikke generende på dette tidspunkt, hvor vejret i Madrid kendetegnes ved lune dagtemperaturer på mellem 15-21 grader og kølige nætter helt ned til 5-10 grader. I gennemsnit er der 8 soltimer om dagen i marts der stiger til 11 timer i maj. Regn er almindeligt i denne periode, hvor der fra marts til maj i gennemsnit er 8-10 regnvejrsdage om måneden. Der kan samtidig i foråret være lidt blæsende. Da Madrid er en storby med masser af aktiviteter både inde og ude, bør regnen ikke skræmme dig, da den ofte vil vise sig i form af korte byger.

 

Video om Madrid (engelsk)