Malaga

vejrviseren311

Malaga, der er beliggende på Costa del Sol-kysten i det sydlige Spanien, har et skønt middelhavsklima med godt og varmt vejr det meste af året.

Det gode vejr i Malaga er med til at gøre Malaga til en af Europas mest populære feriedestinationer.

Vejret i Malaga kendetegnes ved lange, tørre og varme somre med milde, regnfulde vintre.

Byen har knap 3.000 solskinstimer om året, hvilket sikrer over 300 solrige dage om året. Derfor vil en ferie til Malaga næsten altid være en ferie med varme, godt vejr og masser af sol.

 

 

Søger du en rejse til Malaga? Klik her!

Find gode tilbud på hoteller i Malaga og book online her!

 

Vejret i Malaga - sommer

Sommeren i Malaga går fra juni til september med en gennemsnitstemperatur sidst i 20’erne gennem hele sommersæsonen. 

Vejret i juni i Malaga byder på 11 daglige soltimer og en gennemsnitlig dagtemperatur på ca. 27 grader og en nattemperatur på ca. 16 grader.  Vandtemperaturen i Malaga er også nået op omkring de 20 grader, hvilket giver dig mulighed for nogle dejlige forfriskende dukkerter i det solrige vejr. Det er også meget begrænset med nedbøren i juni, hvor der kun er omkring fire regndage i løbet af måneden.

Endnu varmere bliver vejret i Malaga i juli og august, der er de to varmeste måneder i året med 11 daglige soltimer og gennemsnitlig max. temperatur på 29 grader og min. 18 grader. Temperaturen kan dog nemt nå over 30 grader midt på dagen. Regn ser man sjældent i denne periode, hvor der oftest kun er 2-3 regndage i løbet af juli-august månederne.

Vandtemperaturen i Malaga er samtidig nået 22-33 grader, så nu er der ikke længere nogen undskyldning for ikke at tage sig en svømmetur i Middelhavet.

Cortijo de las Piletas, Ronda, Málaga, Andalucía. Foto: Toprural/Flickr

 

Vejret i Malaga - efterår

Efteråret i Malaga ligger i oktober og november. I denne periode er der stadig varmt i Malaga men der må også forventes en del nedbør. I oktober er der i gennemsnit ni dage med nedbør, hvilket stiger til 11 dage i november. Henover efteråret kan der også være nogle få dage med kraftig tåge.

Den gennemsnitlige max. temperatur i oktober er 23 grader, hvor den i november er dalet til 19 grader. Minimumstemperaturen er tilsvarende 14 grader for oktober og 11 grader for november.
Vejret i Malaga er i denne periode stadig fint til ture på stranden, hvor vandtemperaturen stadig vil ligge på mellem 18-20 grader.

Der er på denne årstid ikke så mange turister og hotelpriserne bliver betydeligt billigere end i højsonen.

Aftenerne kan være en smule kølige, og derfor vil det sidst på efteråret være en god idé at medbringe en lun trøje.

 

Vejret i Malaga - vinter

Vinteren strækker sig fra december til februar. Selvom vinteren i Malaga kan være meget våd, er her stadig en behagelig varme. Faktisk er Malaga en af de byer i Europa med det varmeste vintervejr. Du kan dog kun regne med omkring 5-6 daglige soltimer henover vinteren og regn ca. 10-12 dage i løbet af en måned.

Det er ikke usædvanligt at vejret i Malaga henover vinteren byder på dage med over 20 grader, når de varme, sydlige vinde blæser op fra Afrika. 
Gennemsnitstemperaturen ligger jævnt henover hele vinteren med et max. på 16 grader og et min. på 7 grader. Nogle få dage om året kan der forekomme nattefrost. Dette er dog sjældent. 

Vandtemperaturen er nået ned omkring 15-16 grader, hvilket for de flestes vedkommende er for koldt til en dukkert.

  

Vejret i Malaga - forår

Foråret i Malaga går fra marts til maj. Regnen begynder at aftage en smule og temperaturen begynder igen at bevæge sig opad. Foråret i Malaga kan sammenlignes lidt med den danske sommer, hvor der ca. er samme antal soltimer og temperatur. 

Koldest er vejret i Malaga i marts hvor max. temperaturen ligger på 18-19 grader og minimum temperaturen på otte grader. Vandet er kun 15-16 grader og stadig for koldt til svømmeture. Der er i gennemsnit 11 nedbørsdage i løbet af marts måned i Malaga.

Lidt varmere bliver vejret i Malaga i april, hvor gennemsnitstemperaturen når et max. på 20 grader og min. på  10 grader og ca. 7 soltimer om dagen. Vandtemperaturen ligger på 16 grader, hvilket stadig vil afholde de fleste fra en dukkert. Vejret i april på Malaga er stadig noget vådt og der er i gennemsnit 11 nedbørsdage i løbet af måneden.

Vejret i maj i Malaga byder på max. gennemsnitstemperatur på 23 grader og min. 11 grader, krydret med 9 daglige solskinstimer og en vandtemperatur på 17 grader. Nedbøren bliver mindre og mindre med kun 8 regndage i løbet af måneden. 

Har du ikke planer om en strandferie, kan foråret være et oplagt tidspunkt at besøge Malaga. Her begynder at blive lunt, priserne er lavere og her er ikke så mange turister. Malaga er ikke en decideret turistby, hvilket gør, at der stadig sker en masse uden for højsæsonen.

 

Mere rejseinspiration om Malaga

 

Video om Malaga (på engelsk)