Marmaris

vejrviseren311

Marmaris er et ferieområde i den tyrkiske havneby Mugla beliggende i det sydvestlige Tyrkiet helt ud til Middelhavet.

Vejret i Marmaris er typisk for middelhavsområdet med lange, varme og tørre somre efterfulgt at milde vintre med regn.

Marmaris ligger i læ af de omkringliggende bjerge, der er med til at holde på varmen. Det gør at der til tider kan blive næsten uudholdeligt varmt i juli og august måned, og det er vigtigt at huske sig selv på at få rigeligt med væske.

Marmaris kan pga. det milde vejr og klima besøges året rundt. Er man til en aktiv ferie er forår og efterår det foretrukne tidspunkt at planlægge sin ferie, her er temperaturen noget mere behagelig end i de hede sommermåneder.

 

 

Vejret i Marmaris – sommer

Sommeren begynder så småt i maj måned og starter for alvor i juni, der byder på 12-13 solskinstimer om dagen. Vejret i Marmaris om sommeren kan nogle dage være ulideligt varmt. I juli og august sker det ofte, at temperaturen når op i nærheden af 40 grader.

Mange vil finde det mere behageligt at besøge Marmaris i juni og september hvor de højeste dagtemperaturer sjældent når over 30 grader. Nætter og aftener er også lune henover sommeren i Marmaris. I juni og september måned når temperaturen sjældent under 18-20 grader, mens den i juli og august vil ligge på min. 22-23 grader i nattetimerne.

Vandtemperaturen i Marmaris ligger i juni måned i gennemsnit på 22-23 grader og stiger til 25-26 grader i juli og august, inden den igen falder til 24-25 grader i september. Fra maj til oktober er regnen minimal, og stort set ikke eksisterende i juli og august som er de varmeste og tørreste måneder i Marmaris.

One Tree Hill, park nearby Marmaris. Foto: Andrew_D_Hurley

 

Vejret Marmaris – vinter

Vinteren er meget mild, der kan dog være dage med kraftige regnskyl og storme, der som oftest er hurtigt overstået. Nætterne kan være kølige, men sjældent med nattefrost. Vejret i Marmaris om vinteren er fint til en aktiv ferie hvis du kan bære over med et par dage med regn. I det sene efterår / tidlige vinter skinner solen i gennemsnit 7-8 timer om dagen og vandtemperaturen ligger mellem 18-21 grader, hvilket stadig giver dig mulighed for dage på stranden med korte svømmeture. Hvis du rejser til Marmaris på denne årstid, er det muligt at finde rejser til en meget lav pris.

 

Video om Marmaris (på engelsk)