Mexico

vejrviseren311

Mexico er et enormt stort land i Nordamerika, der mod nord grænser op til USA og mod syd til Guatemala og Belize.

Vest for Mexico ligger Stillehavet, og den Mexicanske Golf samt det Caribiske hav ligger ved østkysten.

Landet er på næsten 2 millioner kvadratkilometer, og er har lidt over 112 millioner indbyggere – faktisk er Mexico landet med verdens 11.-højeste indbyggertal.

Mexicos placering lige midt i Krebsens vendekreds deler landet i henholdsvis tempererede og tropiske områder.

 

 

Alt land, der ligger over den 24. breddegrad oplever køligere temperaturer i vintermånederne, hvorimod landet der ligger syd for, har forholdsvis konstante temperaturer året rundt.

Her er den eneste variable faktor faktisk hvor højt et givent sted ligger. Dette giver Mexico et af verdens mest diverserede klimaer overhovedet. 

Mexico - Comalcalco. Foto: Dennis Jarvis/flickr

 

Mexico om sommeren

Mexicos regnvejrssæson løber typisk fra maj til september måned, men det er ikke altid til at regne med; enkelte år har regnvejrsdagene først gjort deres indtog i juni og allerede været aftagende igen i slutningen af august.

Forhold som disse er dog ekstremt sjældne. September er årets vådeste måned i Mexico – her falder der omkring 270 mm nedbør, fordelt over 10 regnvejrsdage.

De kraftige regnskyl finder som regel sted sidst på eftermiddagen, og er ofte akkompagnerede af vild lyn og torden. Dette efterlader dog aftentimerne behageligt nedkølede og tørre.

Gennemsnitstemperaturen ligger i disse måneder på 29 grader, men kan sagtens snige sig op på omkring 35 grader på de særligt varme dage. 

Mexico - Cenote Suytun. Foto: David Stanley/flickr

 

Mexico om efteråret

Temperaturerne mildnes gradvist fra september måned og fremefter, og i november lander gennemsnitstemperaturen på behagelige 26 grader.

De køligere temperaturer gør en ende på monsunregnen, og i slutningen af november når landet ned på et gennemsnitligt nedbørstal på 104 mm, fordelt over 10 regnvejrsdage.

Selvom de højtliggende områder kan blive kølige, eller direkte kolde, i løbet af natte- og morgentimerne, forbliver kyststrækningerne syd for krebsens vendekreds som regel lune.

 

Mexico om vinteren

Temperaturerne i vintermånederne varierer meget alt efter hvor i Mexico, man befinder sig, men overordnet set er disse måneder årets koldeste.

Her nås en gennemsnitstemperatur på 23 grader, selvom der sagtens kan risikere at blive helt ned til 20 grader.

I januar falder der 43 mm nedbør, fordelt over 7 regnvejrs dage – monsunregnen er altså for alvor på retur i disse måneder, og sammenlagt med de udholdelige temperaturer kan det for nogle gøre vinteren til det mest optimale tidspunkt at besøge Mexico. 

Mexico - Ciudad de Mexico. Foto: cotaro70s/flickr

 

Mexico om foråret

Forårsmånederne i Mexico er varme og tørre. Gennemsnitstemperaturen ligger på 26 grader, og nedbørstallene er utroligt lave, med kun 27 mm nedbør i april, fordelt over 3 regnvejrsdage.

Er du til varme, vil foråret i Mexico være et sikkert hit. Du bør dog være opmærksom på, at påsken er en kæmpestor højtid i Mexico.

Mexicanske børn har skolefri og der ankommer mange udenlandske besøgende på denne tid af året, hvilket gør påsken til den travheste tid for turistindustriens – større end både nytår og jul!

 

Video om Mexico