Mombasa

vejrviseren311

Mombasa er den næststørste by i Kenya, og huser omkring 1,3 millioner indbyggere.

Området er verdenskendt for sit varme, tropiske og fugtige klima. Den høje luftfugtighed falder som et vådt, varmt tæppe over hele byen, og kan gøre varmen næsten ulidelig for besøgende, der ikke er vant til klimaet.

Dette til trods, er Mombasas vejr faktisk en del mildere end i andre lande med tropeklima, hvilket gør stedet til et meget populært turistmål.

 

 

 

Downtovn Mombasa. Foto: Victor Ochleng/flickr

Mombasa om sommeren

Mombasas sommervejr er faktisk lidt køligere end vejret i vintermånederne, hvilket kan virke en smule mærkeligt for de, der er vant til de danske årstider.

Men de lidt bagvendte vejrforhold skyldes blot Kenyas placering næsten midt for ækvator, og at landet derfor kan opleve alle typer vejrforhold året rundt.

Dette betyder også, at hverken temperaturer eller nedbørstal er synderligt vekslende i løbet af året.

Så selvom der er køligere i sommermånederne, når temperaturerne let 27 grader i juli og august – altså noget varmere end det typiske danske sommervejr.

Mombasa. Foto: Luigi Guarino/flickr
 

Mombasa om efteråret

Det typiske efterårsvejr i Mombasa er præget af korte regnskyl og temperaturer på mellem 28 og 30 grader.

Mombasa vegetable market. Foto: schmilblilck/flickr
 

Mombasa om vinteren

Vintermånederne er som sagt en anelse varmere end en sommermånederne, med gennemsnitstemperaturer på omkring 31 grader helt fra december til april måned.

Spices, Mombasa: Foto: Luigi Guarino/flickr
 

Mombasa om foråret

I april måned blæser der en kraftig, kølig vind, kaldet kusi af de lokale. Med vinden følger lavere temperaturer; i april og maj ligger gennemsnitstemperaturerne på omkring 26 grader. Det er dog de kraftige regnskyl, vinden medtager, der sætter det største præg på foråret.  I maj måned, der er årets ultimativt vådeste, falder der helt op til 260 mm nedbør, fordelt over 16 regnvejrsdage!

 

Video om Mombasa