La Gomera

vejrviseren311

Nice er med sin beliggenhed i det sydøstlige hjørne af Frankrig, helt ud til Middelhavet - også kendt som den Franske Riviera - præget af et meget mildt middelhavsklima.

Nice ligger i Côte d'Azur-provinsen og er den 5. største by i Frankrig. Byen har over 300 årlige solskinsdage om året og er et velbesøgt feriemål hele året rundt, kun overgået af Paris der er den meste besøgte by i Frankrig.

Vejret i Nice er karakteriseret ved en lang, varm og tør sommer efterfulgt af en meget mild og fugtig vinter.

Selvom Nice ligger i læ og er beskyttet af bjergene i nord, kan der være perioder hvor Mistralvinden er årsag til nogle generende støvstorme, dog er vejret for langt det meste af tiden meget mildt og behageligt i Nice. 

Som regel fører Mistralvinden kun positive ting med sig. Den er kendt for at sprede skyerne og skabe mere klart vejr når den blæser. Samtidig bidrager den også til en stærk vind ude ved kysterne som sejlere og windsurfere sætter stor pris på.

Nedbøren er hele året meget lav i Nice i forhold til mange andre sydeuropæiske byer, og ofte viser regnen sig i form af nogle korte kraftige regnskyl, inden det igen klarer op og solen skinner fra en klar blå himmel. Dage med heldags støvregn er der meget få af i Nice.

 

 

Find gode hoteller i Nice og book online!

 

 

Vejret i Nice – sommer

Sommermånederne fra juni til midt september er varme, tørre og solrige med et gennemsnit på 10-12 daglige solskinstimer. Vejret i Nice kan i sommeren byde på meget varme dage med langt over 30 grader på de varmeste dage. I løbet af maj måned når varmen sit op omkring 20 grader og ned til 14-15 i aften- og nattetimerne. I juni stiger temperaturen til et max. gennemsnit på 24 grader med ned til 17 grader i aften- og nattetimerne.

Vejret i Nice i juli og august, er perioden med de højeste temperaturer. Den gennemsnitlige max. temperatur ligger på 27-28 grader i dagtimerne og når normalt aldrig under 20 grader i aften- og nattetimerne. Det er ikke usædvanligt med enkelte dage, hvor temperaturen i disse måneder når helt op mellem 35-40 grader.

I september måned begynder temperaturen igen at dale og når sit gennemsnitlige max. ved 25 grader og ned til 17 grader om natten. Heldigvis gør Nice's  placering ud til havet, at der hele sommeren igennem kommer kolde briser ind fra havet der kan lægge en lille dæmper på sommerheden. Nedbøren er lav henover hele sommeren. Juli er den måned hvor der historisk falder den laveste mængde, mens der i september godt kan være dage med kraftige regnskyl og tordenvejr.

Sommeren er også tiden hvor du kan nyde godt af Nice's placering helt ud til Middelhavet og kombinere storby og dage på stranden. Vandtemperaturen ligger i juni i Nice omkring 20 grader, i juli og august når vandtemperaturen sit højeste med omkring 23-24 grader, inden den igen falder til ca. 22 grader i september.

 

Vejret i Nice – efterår

Efteråret fra slutningen af september til oktober er mildt, stadig med en del solskin, men også den tid på året hvor Nice får den største mængde nedbør, med et gennemsnit på 7-9 dage med regn i både oktober og november. Vejret i Nice er i oktober og november, på trods af lidt regn, stadig meget behageligt med en hel del sol.

Nætter og aftener begynder at blive noget kølige og det kan være nødvendigt med en tynd jakke til aftentimerne i denne periode. De højeste gennemsnitstemperaturer ligger omkring 20-21 grader i oktober og 16-17 grader i november, med aftener og nætter med en temperatur ned til 17 grader i oktober og 12 grader i november.

Med en vandtemperatur omkring 20 grader i oktober i Nice har du i den første del af efteråret stadig mulighed for at krydre storbyferien med en svømmetur i Middelhavet.Nice, Provence Alpes Cote d'Azur. Foto: hanspoldoja/flickr

Vejret i Nice – vinter

Vinteren i Nice fra december til februar er mild med nogen regn, men også med op til 5-6 timers dagligt solskin i gennemsnit.. Selvom temperaturen om vinteren i Nice er en del lavere end i de hede sommermåneder, er her stadig mildt i forhold til årstiden sammenlignet med det nordlige Europa.

Temperaturen har et gennemsnitligt max. på 13 grader og minimumtemperatur på 6 grader. Der kan også være dage hvor vejret i Nice i vinteren byder på temperaturer op mod 20 grader. Nattefrost er yderst sjælden og normalt vil temperaturen aldrig nå under 5 grader. I vintermånederne har Nice i gennemsnit 8-9 dage med regn om måneden, hvilket er en del mindre end mange andre sydeuropæiske byer, der ofte vil have op mod 10-15 dage med regn i gennemsnit.

 

Vejret i Nice – forår

Foråret fra marts til maj er en skøn tid at besøge Nice, her begynder igen at blive varmere og med et gennemsnit på 6-7 daglige solskinstimer vil der også være masser af sol, allerede i april og maj er det almindeligt med dage hvor temperaturen overstiger 20 grader.

Vejret i Nice er i foråret behageligt til sightseeing til fods, hvor folkemængderne ved de forskellige seværdigheder i byen er lavere og her er en mere afslappet stemning. Foråret er også tiden hvor blomsterne i alle byens parker og haver begynder at springe ud og det blomstrer flot overalt. Temperaturen i Nice i marts når i gennemsnit sit højeste omkring 15-16 grader og minimum 7-8 grader, i april stiger det til max. 17 grader og min 9-10 grader.

I maj begynder sommeren igen at kunne anes, og vejret i Nice byder på gennemsnitlig max. 20 grader og ned til 13 grader i aften- og nattetimerne. Der vil være en smule regn i løbet af foråret, hvor april er den måned i foråret der historisk får den største mængde regn. Foråret har ca. lige så mange regnvejrsdage som efterår og vinter, men mængden af den regn der falder er lidt lavere.

Selvom der er dage med masser af sol og relativt høje temperaturer er vandtemperaturen stadig for lav til svømmeture - vandtemperaturen når sit højeste på 17-18 grader i maj og vil ellers ligge på mellem 13-15 grader i marts og april.

 

Video om Den franske Riviera (på engelsk)

 

Se mere rejseinspiration om Nice