La Gomera

vejrviseren311

Paris har et tempereret klima med varme somre og kolde vintre. Der er en markant forskel mellem årstiderne, men ekstrem varme eller kulde er sjælden.

Nedbøren er moderat og stabil året rundt. Byen er kendt for sine pludselige regnbyger, selv om den gennemsnitlige årlige nedbør er lav, sammenlignet med andre regioner i Frankrig.

Frankrigs placering på Europas atlanterhavskyst betyder, at vejret er i høj grad påvirkes af havet. Det betyder regelmæssig regn og et fravær af ekstreme temperaturer.

Det vestlige Frankrig er generelt ret fladt, så blæsten møder ikke mange forhindringer langt ind i landet.

Paris - Old Metro Signboard. Foto: Pedro Ribeiro Simões

 

Vejret i Paris - sommer

Sommeren er generel varm i Paris, med lejlighedsvise hedebølger. Højsommeren i juli og august har i dagtimerne temperaturer i midten af 20'erne. Temperaturen falder ikke meget under 15-16 °C om natten.

Paris, som i resten af Frankrig, oplever ofte hedebølger om sommeren, hvor temperaturerne kan bevæge ind i 30'erne. En af de gode ting ved det varme sommervejr er, at byen vækkes til live ved slutningen af dagen. God mad og vin kan nydes på de lange, varme aftener, helt ind i natten.

Nedbørsniveauerne er moderate, men lejlighedsvise regnskyl kan falde når som helst. Regnen kan komme hurtigt og uventet, ofte i form af voldsomme tordenvejr. Tordenvejr kan påregnes i august og september, især i særligt varme år.

I sommermånederne falder i gennemsnit omkring 60 mm regn. I gennemsnit kan forventes omkring 12 dage om måneden hvor det regner. Dette betyder, at det regner lidt mere om sommeren end i resten af året. Dette skyldes det faktum, at sommerregn generelt falder i kraftige byger. På trods af regnen, er solskinsniveauerne temmelig gode; de topper i juni og juli på otte timer om dagen.
Kort sagt, der er varmt i Paris om sommeren, men vær forberedt på noget regn, og nogle kølige aftener.


Vejret i Paris - efterår

Efteråret er en tid med forandringer. Sommervejret afløses hurtigt af vinterens begyndelse. Det er stadig varmt i slutningen af september, men begynder at blive køligt ret hurtigt. Oktober har gennemsnitstemperaturer på 15° C og november kun 10° C. Nattemperaturerne når ned på et gennemsnit på 8° C i oktober. Solskinstimerne falder og i november kan det være temmelig gråt med et gennemsnit på kun to timers solskin om dagen.

Det tidlige efterår i Paris er smukt, og hvis du er forberedt på de kølige temperaturer kan det være en fantastisk tid at besøge Paris på. Regn om efteråret når et månedligt gennemsnit på omkring 50 mm.

Concorde. Foto: Henry Marion


Vejret i Paris - vinter

Vintrene er ret kolde i Paris. Januar, den koldeste måned i gennemsnit, har højeste gennemsnitlige temperaturer på 6° C og gennemsnitlige minimumstemperaturer på 1° C. De omkringliggende måneder er kun marginalt varmere. Temperaturen falder jævnligt til under frysepunktet, men sjældent i dagtimerne. Solskinstimerne ligger på omkring to timer om dagen. Nedbørsniveauerne er omkring 50 mm per måned. Der er mange gråvejrsdage og regnbyger. December og januar har et gennemsnit på 16-17 dage med nedbør hver. Sne falder nogle gange, selvom det er usædvanligt.

 

Vejret i Paris - forår

Det kolde vintervejr afløses af varmere temperaturer og længere dage. Bladene på træerne springer ud. I marts bliver temperaturerne igen jævnligt  tocifrede. Aftenerne i det tidlige forår kan stadig være kølige, men i maj bliver vejret sommerligt med solrige dage og temperaturer i 20'erne. Tidligt forår har statistisk set den laveste nedbør om året, men bliv ikke overrasket over heftige regnbyger.