Prag

vejrviseren311

Tjekkiets hovedstad Prag er en smuk by at besøge på alle årstider. I foråret hvor alt er i flor, sommeren med masser af liv i gaderne og et lunt vejr, efteråret med de flotte gyldne farver og vinteren hvor man kan være heldig at opleve Prag dækket af et fint hvidt lag sne.

Vejret i Prag er både påvirket af luftstrømme fra Sibirien i øst, og Atlanten i vest og ligger i et kontinentalt klimabælte med varme regnfulde somre, kolde vintre, og et uforudsigeligt forår og efterår.

Den bedste tid at besøge Prag er i maj og september måned, i disse måneder er der en behagelig dagtemperatur i byen omkring 18-20 grader, og byen er på denne tid ikke så overrendt af turister, hvilket også gør at du ofte kan finde nogle gode hoteltilbud.

Tager du til Prag i højsæsonen fra juli til august, eller i perioderne omkring jul og påske, skal du være forberedt på overfyldte restauranter, fuldt bookede hoteller og kø ved alle turistattraktionerne, men samtidig er det også tiden med mest gøjl og musik i gaderne.

 

 

Vejret i Prag – sommer

Perioden fra juni til august er den tid med det varmeste vejr i Prag. I disse måneder kan du forvente en dagtemperatur mellem 20-25 grader, i juli og august helt op mod 30 på nogle dage.

I aften- og nattetimerne falder temperaturen en del, og ligger normalt nede omkring 10-14 grader. Det er derfor en god ide at pakke en tynd jakke til aftentimerne.

Vejret i Prag er i sommeren med regn omkring 12-13 dage i hver af sommermånederne, i alt mellem 60-70 mm i gennemsnit per sommermåned. Derfor bør du også tænke lidt praktisk når du pakker og have en regntæt jakke eller en paraply med på din ferie til Prag. Forvent omkring 7 timers dagligt solskin i gennemsnit.

 

Vejret i Prag – efteår

Efterårsvejret i Prag kan være meget omskifteligt. Nogle dage er det varmt nok til at bære shorts og t-shirts, men andre dage kan være kolde og blæsende med masser af regn.

I slutningen er efteråret omkring november måned er det ikke ualmindeligt at se de første snefnug falde. Det tidlige efterår i Prag kan være meget sommeragtigt med en temperatur mellem 20-25 grader, den falder dog hurtigt fra omkring oktober, hvor du sjældent vil opleve mere end 10-15 grader i dagtimerne, inden det begynder at blive rigtigt koldt i november med helt ned omkring 5 grader, ofte med nattefrost.

Nedbøren i efteråret er forholdsvis lav, med omkring 30 mm per måned fordelt på  10-12 dage. Regnen er ofte støvregn eller nogle kortvarige byger.

Prague at Night. Foto: Christopher.woo/flickr

Vejret i Prag – vinter

Vinteren er kold i Prag og byen får hvert år sne i løbet af vinteren. I december måned er gennemsnitstemperaturen lige omkring nulpunktet. I januar og februar er gennemsnitstemperaturen nede omkring et par minus grader.

Normalvis ligger temperaturen i dagtimerne omkring 0-3 grader og mellem -1 til -5 grader i nattetimerne. Det er sjældent med svær kulde i Prag, men det sker at temperaturen lejlighedsvis falder til ned mod -20 grader.

Prag oplever en lav mængde nedbør i vinteren, og der er mange flotte klare dage. Du skal dog kun regne med en gennemsnit på et par daglige solskinstimer.

 

Vejret i Prag – forår

Foråret er ofte en skøn tid at besøge Prag hvis du ønsker at undgå den trykkende varme, der kan være i sommeren. Samtidig er det tiden hvor alt blomstrer i alle byens flotte parker og grønne områder. Vær dog forberedt på omskifteligt vejr, hvor der den ene dag kan være høj solskin med sommeragtigt vejr, mens det siler ned hele næste dag.

I det tidlige forår kan det stadig være ret koldt med chancer for sne og en temperatur der sjældent når over 10 grader i dagtimerne og ned til frysepunktet i løbet af natten. I april måned begynder temperaturen at nå op mod 14-17 grader, en behagelig temperatur til sightseeing og traveture rundt i byen. Maj måned kan sommeren anes og ikke ualmindelig at temperaturen når over 20 grader.

Prag får lidt mere regn i foråret end i vinteren, men mindre end i sommer perioden. Forvent et gennemsnit på 50 mm regn per måned, og nedbør omkring 12 ud af 30 dage.