Pula

vejrviseren311

Pula er en by på halvøen Istrien, i Kroatien. Pula er en helt igennem fantastisk by.

Havet omkring den er krystalblåt og her er mange historie bygninger og kroatisk kultur.
Pula har alt en lækker ferieby skal indeholde – store butikker, små lokale butikker/boder, cafeer og kun 50 m til stranden fra centrum.

Maden i Pula er meget inspireret af det italienske køkken, så vær forberedt på at få den skønneste ferie med en helt masse oplevelser i Pula.
Pula, og generelt hele Kroatien, har et helt fantastisk landskab, som bare skal opleves og ses.

 

 

Forår i Pula

Foråret i Pula varer fra marts til maj og temperaturerne vil ligge på omkring 11-20 grader – oftest i den høje ende. Foråret i Pula vil for det meste minde om den danske sommer, bortset fra, at der i Pula er en højere luftfugtighed end Danmark.
Foråret i Pula er meget smukt og det er de fleste lokales yndlingstid på året, da der hverken er for varmt eller for koldt. 

Roman Amhpitheatre, Pula. Foto: Chris Yunker/flickr

 

Sommer i Pula

Sommeren i Pula varer fra juni til august og temperaturerne vil ligge på omkring 24-27 grader. Det er den varmeste periode, og det er altså også denne periode, hvor turismen er størst.
Disse måneder er perfekte at tage på charterrejse til Pula, hvor oplevelser med det krystalklare vand, fantastiske bygninger, skønne byliv og ikke mindst umådeligt lækre mad venter.
Der er omkring 13 timers solskin dagligt, så der er fantastiske muligheder for at få så meget ud af dagen som muligt. Der er dog en lav luftfugtighed i Kroatien på 60%, så selvom solen er på hele dagen, er det ikke fuldstændig ulideligt.
Skulle det dog blive en smule for varmt til din smag er der heldigvis ikke særlig langt til det skønne krystalblå Adriaterhav, som du kan tage en dukkert i.

 

Efterår i Pula

Efteråret i Pula varer fra september til november og temperaturerne vil ligge på omkring 12-23 grader. Det vil kun blive koldere og koldere, jo længere man nærmer sig slutningen på året og turismen falder også gradvist, jo koldere der bliver.

Der kan forekomme en del regn i efteråret.

Pula. Foto: Adam Huszka/flickr

Vinter i Pula

Vinteren i Pula varer fra november/december til februar og temperaturerne vil ligge på omkring 7-12 grader.
Dette er den koldeste periode på Pula overhovedet.
Det kan ske, at regne meget i vintersæsonen og soltimerne pr. dag falder til omkring 5-7 timer.
Frost i Pula forekommer sjældent ude ved kysterne, men inde midt i byen er det almindeligt. Dog er snevejr meget sjældent. I gennemsnit, om vinteren, er der omkring 15 dage om måneden, hvor der falder regn.