Sivota

vejrviseren311

Grækenland er altid et populært rejsemål. Der er mange fantastiske seværdigheder, og Grækenland har et karakteristisk mediterrant klima. 

Dette betyder at somrene er varme og tørre, mens vintrene er milde.

Kun 10 kilometer fra Korfu, ligger byen Sivota. Byen kan byde på lækre strande, spændende natur, og interessante kulturoplevelser.

I området ved byen kan du finde kirker og museer, men hvis du hellere vil ud og vandre, kan du forsøge at komme til tops på bjerget Vrachonas.

Turen er over 16 kilometer lang, men på toppen kan du finde en hel ruinby fra de gamle grækeres tid.

Kort sagt, så er der bestemt ikke mangel på spændende oplevelser hvis du vælger at besøge Sivota.

 

 

Forår i Sivota

Vinteret kommer hurtigt på retræte når foråret sætter ind mellem marts og maj.

Sivota varmer hurtigt op og temperaturen stiger fra 14 grader i marts til 18 grader i maj.

Man skal dog have i mente at vejret stadig er meget omskifteligt – hvis solen er stærk, kan temperaturen stige helt op til over tyve graders varme.

Men omvendt kan gråvejr og regn også forekomme i flere dage. Der er dog lys for enden af tunnelen – skyerne fordufter og solen titter frem henover Sivota.

Benitses. Foto: Kurt Bauschardt/flickr
 

Sommer i Sivota

Sommeren starter i juni og slutter først i september. Den højeste gennemsnitstemperatur er oppe på 26 grader og topper helt oppe på 29 grader i august.

Herefter går det ned af bakke igen, med 25 grader i september.

Fugtigheden er lav, og der falder ikke meget regn – det er dog mere normalt med enkelte byger i denne del af Grækenland. Om natten er der også en relativt høj temperatur på omkring de 20 grader.

 

Efterår i Sivota

Milde efterår og vintre er et kendetegn i mediterrane områder, men efteråret i Sivota er dog stadig ret uforudsigeligt.

Gennemsnitstemperaturen daler fra 22 grader i oktober helt ned til 17 grader i november. Nedbør tager også meget til i efteråret, og antallet af solskinstimer mindskes også.

Hvis du dog stadig gerne vil rejse til Sivota i efteråret, er vejret dog stadig ganske fint i starten af sæsonen, og holder sig omkring de tyve grader om dagen.

Selv sidst på efteråret, i november, er temperaturene fornuftige hvis man gerne vil ud og vandre, men vejret er dog temmelig gråt og regnfuldt på dette tidspunkt.

Clear Waters at Palaiokastritsa. Foto: Trish Hartmann/flickr

Vinter i Sivota

Vinteren varer fra december til februar. Den er mild i forhold til skandinaviske standarder, men er dog koldere end i Grækenlands sydlige regioner.

Gennemsnitstemperaturen falder ikke meget, kun fra 13 til 12 grader i disse to måneder. Dog er nætterne væsentligt koldere til sammenligning med resten af året, da temperaturen normalt ligger på 6 grader, men kan ryge helt ned på frysepunktet.

December er klart den vådeste måned med nedbør på omkring 136 mm, mens januar og februar er nogenlunde tørre.

Dog er solen dog ikke lige så pålidelig som resten af året – så hvis du vil være sikker på at få rigeligt med solskin, kan det anbefales at rejse på et andet tidspunkt.