La Gomera

vejrviseren311

Sunny Beach har omkring 300 solskinsdage om året og sommertemperaturer op til 28° C. Sunny Beach er Bulgariens mest populære badeby, den har en misundelsesværdig beliggenhed på Sortehavskysten, 35 km nord for den større kystby Bourgas.

Sunny Beach er hjemsted for over 500 hoteller, der overnatter flere end 110.000 turister, og der er over 130 restauranter. Byen er hjemsted for en meget lille permanent befolkning og det meste lukker ned uden for sæsonen.

Sunny Beach har en spektakulær 8 km lang gylden sandstrand, der er 30 m til 60 m bred i visse områder. Den strækker sig omkring en østvendt halvcirkelformet bugt.


 

Vandet er lavvandet langt ud fra stranden og gør den dermed meget familievenlig. Stranden har også fået tildelt det eftertragtede Blå Flag, et bevis på dens gode drift, sikkerhed og faciliteter og for miljøindsats og vandkvalitet.

Det er et af de eneste steder langs Sortehavets kyst, hvor du stadig kan finde sandklitter.
Det meste af Bulgarien har et kontinentalt klima - Sunny Beach har et mere moderat klima på grund af indflydelsen fra Sortehavet. Vejret kan klassificeres som et moderat fastlandsklima selvom det også udviser kvaliteter som et middelhavsklima - varme tørre somre og køligere milde vintre.

Sunny Beach ligger i umiddelbar nærhed af bjergkæder. Den friske luft, der blæser ned fra bjergtoppene er blottet for forurening. WHO anerkender Sunny Beach området som havende et af de sundeste mikroklimaer i verden.

 

Vejret i Sunny Beach - sommer

Sommeren er det bedste tidspunkt at besøge området, da vejret er fantastisk og byen summer af aktivitet. Juni og september har en gennemsnitlig temperatur på omkring 20° C. Det stiger til en gennemsnitlig daglig temperatur på 22° C i juli og august.

Brisen fra Sortehavet giver lindring fra varmen om eftermiddagen. Havtemperaturen er behagelige 20° C til 23° C, hvilket er lidt køligere end i Middelhavet. I denne tid er der 8 til 12 timers dagligt sollys og nedbøren er moderat, den falder på kun et par dage hver måned.

Sunny Beach at Night. Foto: Mikhail_k/flickr.com

Det kan regne på enhver tid af året i Sunny Beach. Nedbør varierer lidt hen over året, i modsætning til feristederne ved Middelhavet, som ikke ser regn om sommeren men derimod kraftig regn om vinteren. Nedbørsmængderne er moderate, og falder sjældent i kraftige regnskyl. Bagefter lyser himlen op og solen tager over.

 

Vejret i Sunny Beach - vinter

Vintrene i Sunny Beach er temmelig kølige, med en gennemsnitlig daglig temperatur på 2° C i januar, og 3° C og 4° C i februar og december. Antallet af daglige solskinstimer falder til 5-6 timer, og havets temperatur falder helt ned til 8° C på sit laveste.
Forår og efterår kan være gode årstider at besøge Sunny Beach, da der ikke er så mange turister, indkvartering er billigere og temperaturerne er stadig behagelige. Maj og oktober har daglige gennemsnitstemperaturer på hhv. 21° C og 19° C. Nætterne i denne tid er forfriskende kølige. Foråret er langt lysere end efteråret, men havet bliver ikke rigtig varmt før i juni.

 

Rejseinspiration om Sunny Beach