Sydney

vejrviseren311

Sydney har et tempereret kystklima, somrene er varme, mens vintrene er milde og der bliver sjældent rigtig koldt.
Sydneys klima er i vid udstrækning bestemt af dets position ved kysten og de tempererede have, der omgiver den. Det betyder, at temperaturerne aldrig blive så kolde som de kan blive i andre dele af landet. Også de brændende temperaturer dom de indre ørkener er berømte for, forbliver en sjældenhed i Sydney som følge af en kølende havbrise. Der falder mere regn og mere hyppigt.

Forskellige dele af Sydney har lidt forskellige vejrmønstre. Kystområderne er generelt køligere og vådere. områder inde i landet oplever mere ekstreme temperaturer i begge ender af skalaen. 

 

 Vejrdata for Sydney

Nedbør forekommer året rundt, selv om vinteren og foråret er lidt tørrere end sommeren og efteråret. Regn falder normalt i pludselige, men kortvarige storme, der ofte er meget lokale. Derfor kan dele af byen være tør og andre dele meget våde.

De sæsonmæssige tendenser beskrevet her afspejler de årlige gennemsnit, men klimaet er komplekst, og vejret kan variere fra år til år og fra minut til minut.

Husk, at Sydney er på den sydlige halvkugle, så når vi har sommer har Sydney vinter.

Sydney Opera House. Foto: Pedro Szekely/flickr.com

Sommer i Sydney

Sommer i Sydney (december-februar) er det bedste tidspunkt til at nyde Sydneys udendørs livsstil. Temperaturerne når normalt op på omkring 26° C, men det kan være meget varmt, med temperaturer over 40° C for et par dage hver sommer. Nogle dage kan være fugtige, og nogle gange er de sviende tørre vinde som ofte ender med, at en koldfront fejer op fra syd og bringer et klart mærkbart fald i temperaturen. Inden for få timer kan stormen passere og aftenen fortsætter køligere.

Varme, blæsende dage kan lukke nationalparker, vandrestier, og forbyde brug af åben ild på grund af brandfaren. Regn er normalt i form af eftermiddags tordenvejr, der kan være intense, men normalt passerer hurtigt. Lejlighedsvise lavtrykssystemer driver ned fra troperne, hvilket giver perioder med mere ustabilt vejr. Du behøver ikke at pakke meget mere end T-shirts til at besøge Sydney i sommer, men husk din hat og solbriller.

 

Efterår i Sydney

Efterår i Sydney (marts-maj). Især marts og april har tendens til at have klare, varme dage med milde nætter. Der kan være gode stranddage i marts, men du kan ikke regne med det. Det er et godt tidspunkt til at besøge attraktioner, gå i zoologisk have eller tage på sejltur. På denne årstid er der ikke så mange turister. Du kan få brug en trøje til om aftenen, især i maj.

Sydney Harbour Bridge by night. Foto: Hai Linh Truong/flickr.com

Vinter i Sydney

Vinter i Sydney (juni-august) er køligt, men ikke ikke koldt. Gennemsnitlige juli maksimumtemperaturer er 17° C, og dagtemperaturer falder sjældent til under 14° C, men natlige temperaturer kan falde til under 10° C.

Mest regn falder som et resultat af et par lavtrykssystemer, som normalt resulterer i to eller tre regnfulde uger om vinteren. På denne årstid er der ikke mange mennesker på strandene. Der falder ikke sne i Sydney, og medmindre du agter at opholde dig i lange perioder udendørs, kan du normalt klare sig med blot en sweater.

Sydney er en året rundt by, og kun de udendørs vand-parker lukker i vinteren. Hvis stranden ikke er din scene, og du ikke kan lide varmen, kan vinteren være din bedste tid til at besøge Sydney.

 

Bedste tidspunkt at besøge Sydney (engelsk)

 

Forår i Sydney

Foråret i Sydney (september-november). September er Sydneys tørreste måned, og forårsdage er perfekte for at udforske Sydneys attraktioner, bushwalking, cykling, og andre udendørs aktiviteter. Strandene er generelt overvågede fra slutningen af oktober, og folk begynder at strømme til strandene i november.

Sydneys vestlige forstæder, der ligger væk fra kysten, har tendens til at være varmere i løbet af dagen og lidt køligere om natten. De savner eftermiddagens havbrise, og nattens varmende effekt af havet.

Sydney har aircondition i alle offentlige bygninger, og på de fleste (men ikke alle) offentlige transportmidler. Husk solbeskyttelse året rundt, da UV-eksponeringen kan være ekstrem på alle tider af året.

Læs mere om Sydney her:
Dansk wikipedia om Sydney
Sydneys officielle turist hjemmeside (engelsk)