Tunesien

vejrviseren311

 

Vejret i TunesienTunesien er det mindste land i Nordafrika og kysten grænser op til Middelhavet. Vejr og klima i Tunesien er meget forskelligt alt efter hvilken region af landet du er i.

I Tunesien findes en kombination af det kendte middelhavsklima med en lang og varm sommer efterfulgt af en mild vinter, og det nordafrikanske klima med varme og solskin hele året rundt.

Dette bevirker at der i nogle af Tunesiens regioner kan blive meget varmt med en temperatur på op over 40 grader i sommermånederne.

Derfor er det også populært at rejse til til Tunesien udenfor sommersæsonen, i perioden oktober til maj. Her er vejret i Tunesien med en dagtemperatur svingende fra 12-28 grader.

 

Vejret i Tunesien – nordlige og kystnære regioner

Sommeren i Tunesien er varm og solrig. I de varmeste måneder juli og august kan du forvente en dagtemperatur på mellem 30-35 grader, og det er ikke unormalt, at temperaturen i perioder når over 40 grader. Er du vild med høtj solskin og varme er dette den ideelle tid at rejse hertil, da vejret i Tunesien om sommeren er alt for varmt og tørt til en aktiv ferie.

Opholder du dig i stedet i kystområderne i nord er der et behageligt middelhavsklima med kølige forfriskende briser fra havet, der er med til at sænke nattetemperaturen til omkring 20-22 grader. I løbet af sommeren falder der stort set ingen regn, og du vil langt de fleste dage opleve 12 timers solskin fra en skyfri himmel. Vinter halvåret kan være en smule køligt med dagtemperaturer omkring 16-20 grader med helt ned til 10-14 grader i aften og nattetimer.

Især efteråret fra september til starten af november, er et populært tidspunkt at besøge de kystnære områder i Tunesien. Her ligger dagtemperaturen mellem 22-30 grader og nattetemperaturen når sjældent under 17-18 grader.Fossilized Sand Dunes, Tunisia Foto: Archer10 (Dennis)

Vejret i Tunesien – centrale og vestlige regioner

Denne del af Tunesien består primært af bjerge og sletter. Områderne med flade slette er varme og tørre. Varmest er de jo tættere man kommer Sahara. I disse områder kan sommeren også blive meget varm med en temperatur op mod 40 grader, mens vinteren er kold med kun 16-17 grader og en temperatur ned mod 6-7 grader i nattetimerne.

Om vinteren er det ikke usædvanligt, at der nogle få dage om året falder sne i de højeste områder. Især omkring Jebel Ech Chambi, der er Tunesiens højeste punkt på 1.544 m, er det meget normalt, at der falder en smule sne om vinteren.

 

Vejret i Tunesien – De sydlige regioner

Især i de sydlige dele af landet, hvor det meste er dækket af stenørken, er her meget varmt og tørt. Faktisk er 40 % af landet en del af Sahara. I denne del af landet kan der blive ekstremt varmt om sommeren med en temperatur op mod 50 grader, og kun 10-20 mm regn i løbet af hele året.