Venezuela

vejrviseren311

Venezuela er et stort land, beliggende ved Sydamerikas nordlige kyst. Venezuelas areal er på 916.445 km2, og har cirka 29 millioner indbyggere.

Landet ligger lige på ækvator, hvilket gør klimaet tropisk og temperaturerne forholdsvist stabile. Venezuela er berømt for sin ekstreme biodiversitet, altså varierede naturforhold. Her kan du opleve alt fra Andesbjergene i vest til floddeltaet i øst, Amazonasskovene i syd, vide sletter og den caribiske kyst.

De store højde- og miljøforskelle betyder, at også vejret varierer meget alt efter hvor i landet, du befinder dig.

Besøger du den flotte hovedstad Caracas, kan du dog forvente noget mildere vejr, end i mange andre tropiske byer – dette skyldes den højde, byen ligger i.

 

 

 

Venezuela gennemgår en tør og en regnfuld sæson hvert år, og ser man bort fra nedbørstallene, er der faktisk ikke de store variabler at se når det kommer til vejret.

Canaima, Venezuela. Foto: J. Quintero/flickr
 

Venezuela i sommerhalvåret

Venezuelas våde sæson spænder fra juli til december måned. Årets mest regnfulde måned er august, hvor der i gennemsnit falder 71 mm nedbør fordelt over 13 regnvejrsdage. Selvom regnen kan have en kølende effekt, bliver der i sommermånederne helt op til 33 grader i løbet af eftermiddagen.

Helicoide de la Roca Tarpeya, Caracas. Foto: Julio César Mesa/flickr

De varmeste måneder er september og oktober, hvor gennemsnitstemperaturerne ligger på 29 grader. Selvom de kraftige regnskyl kan gøre det svært at udforske Venezuelas byer, giver vejrforholdene rig anledning til at tage på sightseeing i den smukke natur.

Angel Falls, der er verdens største vandfald, kan være umulige at komme til i det tørre halvår, og vandfaldene siges i øvrigt at være ekstremt smukke efter kraftig regn.

 

Venezuela i vinterhalvåret

Den tørre og lidt køligere sæson spænder fra januar til juni måned. Her ligger gennemsnitstemperaturen på mellem 26 grader i januar og februar og 28 grader i maj, men temperaturen kan sagtens snige sig op på omkring de 30 grader i selv de koldeste måneder.

Pequeño Caño Rio Orinoco, Amazonas. Foto: Don Perucho/flickr

Januar er årets tørreste måned. Her falder der kun omkring 15 mm nedbør, fordelt over 5 regnvejrsdage. Det tørre, mildere vejr gør denne årstid til den optimale at besøge Venezuela i, hvis din rejse går til de større byer.

 

Video om Venezuela