Wales

vejrviseren311

Wales ligger på den centrale vestkyst i Storbritannien. Landskabet er bjergrigt, så der er en hel del regional variation.

Temperaturen i Wales falder ved stigninger i højden og de syd-vestlige områder i bjergene i Wales er vådere end de nord-østlige områder. Steder der ligger nordøst for bjergene er ofte lidt tørrere end dem på den sydvestlige del, da de yder beskyttelse mod det sydvestlige Atlanterhavs vinde. Temperaturen stiger i de sydligere områder.

Wales er generelt vådere og mere overskyet end England. Det regner meget regelmæssigt og i højere grad end længere mod øst i Storbritannien, især på kysten. 

 

 

Det er sjældent, at det regner i Wales mindre end halvdelen af dagene i hver måned. Forhold der er medvirkende til Wales "berømte grønne landskab".

 

Cardiff Bay, Cardiff, Wales. Foto: geezaweezer/Flickr.com

Llandudno, på nordkysten af Wales, har gennemsnitlige temperaturer på 18° C om sommeren og 7° C om vinteren. Swansea, på sydkysten af Wales, har gennemsnitlige temperaturer på 20° C om sommeren og 8° C om vinteren. Nedbøren er marginalt højere i Llandudno, mens Swansea ydes en vis beskyttelse fra sin placering i kurve over en bugt, mens Llandudno ligger på en halvø.

 

Video om Wales (på engelsk)


Læs mere om Wales her:
Dansk wikipedia om Wales
Wales officielle hjemmeside (engelsk)