Barbados

vejrviseren311

Barbados er en lille østat i øgruppen De Små Antiller, beliggende i Caribien.

Barbados et er af verdens mindste, men tættest befolkede lande, med et areal mindre end Bornholms og et indbyggertal mere end 7 gange så højt.

Klimaet på Barbados klassificeres typisk som et tropisk monsunklima på grund af den store forskel mellem den regnfulde periode og tørkeperioden, men landets milde vinde gør, at klimaet nærmere bare er tropisk.

 

 

Barbados i sommerhalvåret

Sommeren på Barbados spænder fra maj til oktober måned, og er præget af høje nedbørstal og risiko for orkaner. Selvom disse faktorer kan skræmme mange turister fra at besøge øen på denne årstid, har Barbados dog stadig masser at byde på.

Gennemsnitstemperaturen ligger på op til 29 grader, og falder kun meget sjældent til under 23 grader. Selvom temperaturerne ikke er meget anderledes end i vinterhalvåret, gør den øgede luftfugtighed at det føles noget varmere i vejret.

Høj luftfugtighed er generelt noget, man som turist skal vænne sig til – og hvis man booker et værelse med aircondition, vil man i hvert fald ikke fortryde det! 

Som nævn er sommer på Barbados lig med orkansæson, men det betyder langt fra at du med garanti vil få din ferie ødelagt at voldsomt stormvejr. Risikoen er faktisk temmeligt lille – dog højest i august og september.

Barbados. Foto: Berit Watkin/flickr

Vi anbefaler dog at du undersøger orkanaktiviteten i området omkring Barbados inden du rejser, for selvom orkanen raser uden for øens kyster, påvirker det stadig vejret inde på øen rigtig meget.

Oversvømmelse, kraftigt stormvejr og standsning af al trafik på øen er almindelige eftervirkninger når en orkan raser tæt på.
Uanset om du er uheldig og din ferie ramler sammen med en orkan eller ej, skal du forvente megen nedbør i sommermånederne. De regnskyl der kommer, er heldigvis som regel kortvarige, og solen brænder hurtigt igennem når de er ovre. Så hvis du kan affinde dig med at søge ly for regnen i nogle timer om dagen, er sommerferie på Barbados bestemt anbefalelsesværdigt. Badevandstemperaturen ligger oven i købet på fantastiske 28 grader!
Barbados. Foto: Berit Watkin/flickrDen 1. august markeres slavefrigørelsen på øen. Alle indbyggere har fri denne dag, men fejringen forgår primært i hovedstaden Bridgetown. Dagen markeres med taler, ceremonier og ceremonielle demonstrationer mod undertrykkelse, typisk foretaget af øens skolebørn.

 

Barbados i vinterhalvåret

Lave nedbørstal og skyfri himmel. Hvis det lyder som noget for dig, er en vinterferie på Barbados bestemt oplagt. Vinterhalvåret er den mest populære årstid at besøge øen på – og det forstår man! Gennemsnitstemperaturen ligger en smule lavere end i sommerperioden, på omkring 26 grader, og takket være den noget lavere luftfugtighed er der super behageligt i disse temperaturer.

Barbados Sunset. Foto: Berit Wathin/flickr

En kølende brise driver ind over øen fra nordøst, og hjælper ydermere med at gøre vejrforholdene helt fantastiske. Badevandstemperaturen falder til omkring 25 grader, men er altså stadig rigeligt høj til dagslange strandture. I vintermånederne er der normalt omkring 9 daglige solskinstimer på Barbados, men er man rigtig uheldig kan man risikere en enkelt overskyet dag eller to.

Besøger du Barbados i december, januar eller maj, er enkelte korte regnskyl næsten uundgåelige, men sidst i vinterhalvåret, mellem februar og april, er nedbørsmængden exceptionelt lav for en tropeø.

 

Video om Barbados (på engelsk)