De Dansk Vestindiske Øer

vejrviseren311

De Dansk Vestindiske Øer var tidligere en dansk koloni. Øerne er beliggende i Caribien i Mellemamerika, lige nord for Venezuela. Øgruppen består af tre øer: Sankt Thomas, Sankt John og Sankt Croix.

Øerne blev i 1917 solgt til USA for den lille sum af 25 millioner dollars. USA omdøbte øerne så de nu hedder Jomfruøerne, eller United States Virgin Islands. Øerne dækker samlet et areal på 346 km2, og har en befolkning på omkring 31.400 mennesker.

Udover at byde på et varmt og solrigt klima er der også mange historiske og kulturelle oplevelser i vente på øerne. Især som dansker er øerne spændende at besøge, fordi det netop har været en del af vores historie. Øerne har et tropisk klima med en dagtemperatur omkring 28-30 grader på alle tider af året, og der er ikke en egentlig sommer og vinter, man opdeler det nærmere i en tør og en våd periode.

 

 

Den tørre periode
på De Dansk Vestindiske Øer

Den tørreste tid på De Dansk Vestindiske Øer strækker sig fra november til april. Dette bliver omtalt som den tørre periode fordi det er de seks måneder med det mindste antal nedbørsdage. Der er i gennemsnit 10-13 dage i løbet af et måned med mest regn i starten og slutningen af perioden. Dette kan måske lyde af meget, men ofte kommer regnen som kortvarige, kraftige skyl og viser sig sjældent som heldagsregn.
Temperaturene er hele året rundt meget stabile og ligger i den høje ende med en dagstemperatur mellem 28-30 grader og 21-24 grader om natten. Dagligt kan forventes 8-9 timers solskin.
Vandtemperaturen på De Dansk Vestindiske øer har året rundt en temperatur på over 25 grader, hvor den i perioden november til april typisk ligger mellem 26-28 grader varmt vand. Der er derfor ingen undskyldninger for at ikke at nyde godt af en forfriskende dukkert i det krystalklare vand.
Trunk bay, St. John Island, Foto: F Mira/flickr

Den våde periode
på De Dansk vestindiske Øer

Den våde periode strækker sig fra maj til oktober. I den våde periode er gennemsnittet af nedbørsdage mellem 14-16. Dette bør dog ikke afskrække nogen fra at rejse til De Dansk Vestindiske øer i denne periode, da nedbøren ofte falder som kortvarige kraftige skyl. Temperaturen og antallet af solskinstimer er stadig højt og ændrer sig ikke meget i forhold til den tørre periode. Disse forbliver nogenlunde uberørt, og ligger fast på henholdsvis mellem 28-31 grader om dagen og 22-24 grader om natten, derudover er antallet af solskinstimer i gennemsnit mellem 7-9 pr. dag.

Vandets temperatur har heller ingen stor forandring taget. Der sker faktisk en stigning i vandets temperatur i den våde periode hvor den gennemsnitligt ligger på mellem 27-29 grader.
Det er værd at bemærke, at det også er i denne periode hvor der er risiko for meget kraftige storme/orkaner. Historiske set er perioden juli til oktober de måneder med størst risiko for orkaner, hvor august og september er de måneder er oftest har været ramt.

 

Bedste tid at besøge øerne på

De Dansk Vestindiske Øer kan nydes året rundt, dog er det oftest nemmest og billigt at komme dertil i vinterhalvåret, da det er i denne periode alle charterselskaberne har de Dansk Vestindiske øer på programmet. Vores anbefaling er dog at gå uden om august og september, da det som nævnt tidligere er her risikoen for orkaner er størst. Der kan dog gå årtier imellem store ødelæggende orkaner på De Dansk Vestindiske øer, derfor bør det ikke afskrække dig fuldstændig for at besøger øerne i denne tid, hvis det lige netop er der du har muligheden.

 

Video om US Virgin Islands (på engelsk)