Djerba

vejrviseren311

Djerba er en skøn lille tropisk ø beliggende 5 km ud for kysten ved den sydlige del af Tunesiens østkyst.

Vejret på Djerba er varmt og solrigt det meste af året med op mod 300 årlige solskinsdage, og er derfor også et oplagt valg som rejsemål i perioden fra efterår til forår. Skønt der kun er 30 km fra nord til syd på Djerba er det den største ø i Nordafrika.

Djerba er omgivet af Middelhavet, hvilket har sin indvirkning på vejr og klima på Djerba . På øen opleves et typisk middelhavsklima med en varm, lang og tør sommer, efterfulgt af en mild og regnfuld vinter.

 

Vejrdata for Djerba

 

Øen har mange. lange sandstrande og hoteller af høj standard. Udover er der en flot natur med mange oliventræer, frugttræer, palmer og kaktusser.

Sommeren kan være meget varm, og i sommerhalvåret oplever Djerba ofte en dagtemperatur mellem 30-40 grader. Derfor vælger de fleste også at rejse til Djerba i den øvrige del af året, hvor temperaturen er mere behagelig.

  

Vejret på Djerba – Sommerhalvåret

Fra slutningen af foråret frem til midt i oktober er der højsæson på Djerba. Det er i denne tid at vejret er varmest og mest solrigt. I april kan du opleve en dagtemperatur på omkring 23 grader faldende til 14-15 grader i nattetimerne, hvorfor det anbefales at medbringe en tynd jakke på denne tid af året.

Allerede i maj måned er temperaturen nået op mod 25 grader i dagtimerne og ned til 17 grader i aften- og nattetimerne. I juni måned begynder sommeren for alvor at kunne mærkes. Vejret i juni på Djerba er med en dagtemperatur på omkring 27-29 grader der kun daler til omkring 20-21 grader i løbet af natten.

Juli og august er vejret på Djerba meget varmt, for de fleste så varmt, at man ikke orker meget andet end at sole sig ved stranden og nyde godt af en forfriskende dukkert i det krystalklare vand, når varmen bliver for meget. Her ligger dagtemperaturen omkring 32-32 grader, men det er meget almindeligt det når op mod 40 grader på de varmeste dage. Aftener og nætter er lune med sine 22-23 grader.

 

Video om Djerba (engelsk)

 

Vejret på Djerba i i september måned er også skønt, solrigt og varmt. Her kan du nyde godt af en dagtemperatur omkring 30 grader og stadig kun faldende til 21-21 grader i nattetimerne. Oktober måned begynder det at blive en smule køligere, men stadig en dejlig tid at rejse til øen. Her kan du forvente op mod 26-26 grader om dagen faldende til 18-20 grader om natten.

Fælles for hele sommeren på Djerba er. at her kun falder en meget lille mængde nedbør. I juni, juli og august er regn stort set ikke eksisterende, i de øvrige sommermåneder kan man forvente omkring 4-5 dage om måneden med regn. Ofte kun i form af nogle små byger, og sjældent heldagsregn.

Vandtemperaturen på Djerba ligger omkring 19 grader i april og stiger herefter støt henover hele sommeren til ca. 20 grader i maj, 23 grader i juni, 25-26 i juli, og topper i august/september hvor vandtemperaturen i Djerba når sit maksimum omkring 28 grader. Herefter falder temperaturen langsomt igen, og i oktober må du ”nøjes” med 25-26 grader.In front of Calimera Yati Beach Hotel, Djerba. Foto: sk#walker/flickr

Vejret på Djerba –Vinterhalvåret

Selv om vinteren er vejret på Djerba solrigt, varmt, og med meget lidt regn. Det er meget sjældent at man på Djerba oplever 2 dage i træk med regnvejr, og i de vådeste vintermåneder er der normalt kun omkring 6-7 dage med nedbør. Er du til en aktiv ferie med masser af sightseeing, golf, vandreture og den slags er vinterhalvåret fra november til april en perfekt tid at besøge Djerba, bare du husker at pakke en trøje eller en jakke til aftentimerne der kan godt blive noget kølige.

Normalt vil du i november kunne forvente en dagtemperatur omkring 21 grader faldende til 14 grader om natten. Koldest er månederne fra december til og med februar. Her ligger dagstemperaturen omkring 16-18 grader, men dykker helt ned til omkring 10 grader i nattetimerne. I marts og april begynder temperaturen igen at stige til omkring 20-22 grader om dagen, og 11-14 grader om natten.

Havvandet er i det meste af vinterhalvåret for koldt til svømmeture i Middelhavet. I november kan du dog stadig godt nyde godt af det dejlige klare vand, hvor temperaturen vil ligge på mellem 21-23 grader, faldende til 18 grader i december. Koldest er vandtemperaturen i januar og februar med helt ned til 15-16 grader. Marts og april stiger temperaturen igen til 18-19 grader.

Læs mere om Djerba her:
Dansk wikipedia om Djerba
Engelsk wikipedia om Djerba