Fuerteventura

vejrviseren311

Fuerteventura er en del af de Kanariske øer der alle er kendte for varmt og solrigt vejr året rundt.

Vejret på Fuerteventura er dog en smule anderledes end de øvrige Kanariske øer, og også kendt for at være den af de Kanariske øer med den mindste mængde nedbør og højeste temperaturer.

Fuerteventura ligger i Atlanterhavet ca. 110 km fra det nordvestafrikanske fastland. Vejret på Fuerteventura er varmt hele året og dagtemperaturen ligger året rundt på det gode side af 20 grader, selv i vinterhalvåret.

I de varmeste måneder i løbet af sommeren er det dog meget almindeligt at temperaturen når op mod 30 grader.

 

  

 

Fuerteventura kan prale med hele 320 årlige solskinsdage. Det er kendt, at de nordligste kyster på de forskellige Kanariske øer får mere regn end de sydlige kyster på øerne. Fordi Fuerteventura ligger i meget kort afstand til Lanzarote, fungerer Lanzarote som Fuerteventuras nordspids, hvilket medfører, at Fuerteventura slipper med noget mindre nedbør end de øvrige Kanariske øer.

Vejret på Fuerteventura er i sommeren ikke nær så varmt som andre steder på samme breddegrader, eller som i det sydlige Europa. Dette gør øen populær hos dem der synes at varmen nogle gange kan blive uudholdelig i juli og august i Sydeuropa. Vinteren er på Fuerteventura varmere end det øvrige Sydeuropa, og selv i vinterhalvåret er der gode muligheder for at sole sig ved stranden, skønt badevandet på dette tidspunkt er noget køligt.

Vejrdata for Fuerteventura

 

 

Vejret på Fuerteventura – sommer

Sommeren på Fuerteventura går fra april til november. De varmeste måneder er fra juni til august. I denne tid er vejret på Fuerteventura med en dagtemperatur mellem 26-30 grader, der kun daler til 20-22 grader i aften- og nattetimerne og op mod 10-12 daglige solskinstimer.

Der kan være perioder med hedebølge i de varme sommermåneder, hvor temperaturen rammer 40 grader. Der er stort set ingen nedbør i denne periode. Generelt er det meget begrænset med regn uanset hvornår du besøger Fuerteventura.

Fuerteventura betyder ”stærk vind” – dette vil du kunne nikke genkendende til når du besøger Fuerteventura. Med sin placering midt i Atlanterhavet er der sjældent vindstille på Fuerteventura, og øen er meget påvirket af de nordøstlige passatvinde. Disse vindforhold gør også øen meget eftertragtet blandt surfere over hele verden.

Vandtemperaturen på Fuerteventura er ikke nær så varm som i Middelhavet. Her må du i de varmeste måneder fra juli til september nøjes med 22-23 grader badevand.

Vejret på Fuerteventura i april og maj er en smule køligere med en dagstemperatur omkring 22-23 grader, faldende til 16-17 grader i nattetimerne.  På denne tid er badevandet ikke mere end 19-20 grader, så her skal du ikke være alt for kuldskær, hvis du skal nyde godt af en dukkert i det klare blå Atlanterhav.

Sensommeren fra september til november er lidt varmere end foråret. Her kan du regne med 24-27 grader i dagtimerne og ned til mellem 18-20 grader i aften- og nattetimerne. Øen får en smule mere regn på denne tid, men stadig meget begrænset. I oktober og november skal du forvente omkring 3 dage med regn pr. måned. Vandtemperaturen ligger på dette tidspunkt omkring 21-23 grader.Kite-Surfing Corralejo, Fuerteventura. Foto: edans/flickr

Vinter

Er du til en aktiv ferie er dette den perfekte årstid af rejse til Fuerteventura. Eller også bare hvis du trænger til at komme lidt væk fra den grå og triste vinter herhjemme og trænger til lidt sol og varme.

Vinteren på Fuerteventura strækker sig fra november til april. Dette er den koldeste periode med en dagtemperatur omkring 20-22 grader. Nætterne begynder at blive en smule kølige, hvor temperaturen kan dale helt ned til 14-15 grader. Rejser du til Fuerteventura i vinteren bør du pakke en varm trøje til aftentimerne.

Mængden af solskinstimer er også reduceret til 7-8 daglige timer med sol. Du skal også regne med omkring 5 dage med regn pr. måned i løbet af vinteren.

Er du meget uheldig kan du ramme en periode på en hel uge med regn og meget blæsende vejr. 

Vandtemperaturen på Fuerteventura om vinteren ligger omkring 18-19 grader. En anden ting du skal være opmærksom på hvis du rejser til Fuerteventura i februar og marts er, at øen i disse to måneder ofte bliver ramt at støv og sandstorme fra Sahara. Disse støvstorme kan være så kraftige at det kan være ubehageligt at bevæge sig udenfor. Samtidig er de også årsag til mange flyforsinkelser og aflyste fly.

 

Video om Fuerteventura (engelsk)Se også vores vejrartikler om de øvrige Kanariske Øer : El Hierro, Gran Canaria, La GomeraLa Palma, Lanzarote og Tenerife