Ibiza

vejrviseren311

Ibiza er en spansk ø beliggende i Middelhavet, midt imellem den spanske kystlinje og Mallorca.

Øen er på lige knap 572 km2, og er hjem til cirka 135.000 indbyggere.

Beliggenheden i Middelhavet betyder, at der på Ibiza er det, man kalder middelhavsklima, hvilket betyder lange, varme og tørre somre, og milde vintre.

Ibiza om sommeren Ibizas lange, lækre somre er utvivlsomt det, der gør øen så ufatteligt populært et feriemål.

 

 

Vejret på Ibiza om sommeren

Helt fra juni måned og frem til september er der solskin hver dag, med helt op til 11 solskinstimer om dagen i juli. Dagstemperaturerne når i juli måned let op omkring de 30 grader – men hvis det er for varmt til dig, anbefaler vi at du lægger dit ophold i september eller juni måned, hvor gennemsnitstemperaturen i dagtimerne ligger på behagelige 26 grader.

Nætterne på Ibiza er ligeledes lune i sommermånederne, med temperaturer på knap 20 grader.Selvom sommerdagene på Ibiza kan virke næsten uudholdeligt varme, bliver øen kølet ned i løbet af eftermiddagen, takket være en behagelig brise fra det omkringliggende middelhav.

Regnvejr oplever man ikke meget af i sommermånederne – faktisk kan du i juni og juli være heldig at undgå det fuldstændigt! Hen på sensommeren og det tidlige efterår stiger chancen for regnvejr dog en smule.

Ibizas vejr er perfekt til både fester og strandture – hvilket er grunden til, at det er netop dén type ferier, øen er berømt for. Du skal dog være opmærksom på, at solens stråler er meget kraftige, hvilket gør risikoen for solskoldninger, og –stik en del højere, end den er herhjemme.

Køl eventuelt en smule ned ved at tage en dukkert ved stranden – badevandstemperaturen runder let de 24 grader i løbet af sommeren!

Paradis Cove, Ibiza. Foto: Ronald Saunders/flickr

 

Vejret på Ibiza om efteråret

Selvom Ibizas efterårsvejr kan være en smule uforudsigeligt, er der som regel stadig varmt – selv i oktober er rammer dagstemperaturerne ofte 23 grader.

Hen mod november måned begynder det køligere vejr at trænge sig på, men selv her kan du opleve et behageligt temperaturniveau på omkring 18 grader i starten af november måned. Husk dog varmt tøj – temperaturen falder nemlig til omkring 10 grader i aften- og nattetimerne.

Oktober er årets vådeste måned, med et gennemsnitligt regnfald på 77 millimeter. På denne tid bør du også være forberedt på et par storme – disse varer sjældent særligt længe, og på trods af at oktober er den vådeste til på året, er der kun et gennemsnit på 9 regnvejrsdage.

 

Vejret på Ibiza om vinteren

Vintrene på Ibiza er generelt milde, og decideret koldt vejr er en sjældenhed. Vinteren over ligger gennemsnitstemperaturen på omkring 11 grader. December måned er forholdsvist våd, med omkring 70 millimeters regnfald, men i de øvrige vintermåneder falder gennemsnitsregnfaldet igen til cirka 50 millimeter.

Vær dog forberedt på at du kan møde stormvejr, hvor kraftigt blæse- og regnvejr typisk rammer øen i 2-3 dage ad gangen.

Sne er en sjældenhed på Ibiza, men det er ikke uhørt.

ibiza Evening. Foto: Aldas Klrvaltis/flickr

 

Vejet på Ibiza om foråret

I det tidlige forår kan aftenerne stadig være en anelse kølige, selvom de gennemsnitlige dagstemperaturer hurtigt stiger fra 17 grader i marts, til 21 grader i maj. Selvom der sidst på foråret virkelig kan opleves lækre, sommeragtige temperaturer, bør du altså stadig huske ekstra påklædning.

Regnvejrsmængden i foråret er moderat – der er tilpas meget solskin at tage af, men en enkelt regnvejrsdag eller to er næsten umulig at undgå.

 

Video om Ibiza