Kap Verde

vejrviseren311

Kap VerdeKap Verde er navnet for en øgruppe der ligger ca. 500 km vest for Afrikas kyst, mere sydligt end de elleres så kendte kanariske øer. Kap Verde er en selvstændig republik. De ellers engang ubeboede øer blev opdaget af portugiserne i midten af det 15. århundrede.

Det har igennem historien blandt andet været et centralt knudepunkt for den portugisiske slavehandel, som foregik på daværende tidspunkt. Efter Nellikerrevoulitionen i 1975 blev landet selvstændigt fra Portugal.

Kap Verdes hovedstad er placeret på øen Säo Tiago, der udover at være hovedstadsøen, også er den mest folkerige ø, og derfor også et af de fortrukne mål for turister. Øerne har til sammen et befolkningsantal på lidt over 500.000 indbyggere. Det officielle sprog i Kap Verde er portugisisk, hvilket stammer fra landets tidligere sammenhæng med Portugal. 

 

Historien der hænger sammen med Kap Verde er også langt fra uinteressant. De har både været igennem slavehandel, hungersnød, vulkanudbrud, og diktatur.

Vejret på Kap Verde er en af de mange grunde til at øerne er blevet så befolket med turister, derudover egner blandt andet øen Sal sig utrolig godt til både surfing og vindsurfing.

Der ligger derudover også en international lufthavn på øen Sal hvilket er en af de største grunde til at netop denne er blevet mere og mere et sted for turister. På de andre øer er turismen dog meget begrænset, da det er noget mere besværligt at nå dertil.

 

Den varmeste periode på Kap Verde

Kap Verde er blevet en mere og mere populær rejsedestination og hvert år får flere og flere turister øjnene op for øen der er et godt alternativ til de Kanariske Øer. Øernes popularitet skyldest først og fremmest det behagelige klima som tilbyder lav mængde nedbør, samt et højt antal af solskinstimer og en dagstemperatur på over 20 grader hele året rundt.

Sommerperioden på Kap Verde går fra juli og til december, hvor temperaturene på Kap Verde i gennemsnit er højest. Den daglige temperatur ligger på mellem 27-29 grader om dagen fordelt over et antal solskinstimer på mellem 5-7 timer, og ned til 20-24 grader om natten.

Det er i perioden fra august til oktober at Kap Verde historisk set får den største mængde nedbør med omkring 50-70 mm pr. måned og ca. 4-6 dage med regn. Dette er dog stadig meget lavt hvis man sammenligner med f.eks. Danmark. Med en vandtemperatur på mellem 25-27 grader i sommerperioden fra juli til december er der rig mulighed for en forfriskende og nedkølende dukkert på de varme solrige dage.

Hvis du dog får brug for at blive kølet lidt ned i den stegende varme, så er der ingen hjælp at hente ved at hoppe i vandet. Vandets temperatur omkring Kap Verde ligger i gennemsnit på mellem 25-27 grader i sommerperioden.
Tarrafal, Santiago, Cape Verde. Foto: Caroline Granycome

Den koldeste periode på Kap Verde

Vinterperioden på Kap Verde strækker sig fra januar og til juni. Koldt bliver det aldrig, og vinter er nok heller ikke det rigtige ord at bruge da du her vil opleve en gennemsnitstemperatur omkring 22-23 grader. I forhold til sommerperioden er det et fald på nogle få grader i dagtimerne hvor maxtemperaturen vil nå op omkring 24-26 grader, mens nætterne er med en temperatur lige under 20 grader.

Antallet af solskinstimer er derimod steget i forhold til sommerperioden til et gennemsnit mellem 6-9 timer solskin om dagen. Derudover er er også risikoen for nedbør faldet til et gennemsnit på under 10mm pr. måned, og kun 3-4 dages regn. Vandtemperaturen er ligesom lufttemperaturen faldet en smule, og du må nøjes med omkring 23-24 grades vand at boltre dig i. Dette er dog rigeligt varmt til at du snildt kan nyde en dukkert i det blå hav.

Alt dette kombineret giver et fantastisk klima, på en dejlig ø.

 

Bedste tid at besøge Kap Verde

Kap Verde kan besøges året rundt. Der er fordele og ulemper forskellige tidspunkter på året. Som nævnt længere oppe i artiklen får øen den største mængde nedbør i august til oktober, hvilket dog stadig er en relativ lav mængde. Til gengæld er temperaturen højest i denne periode, og risiko for periode med kraftig blæst lavest.

I den tørreste tid fra januar til juni kan der være periode mest kraftig vind, specielt i februar og marts måned, hvilket godt kan gøre aften timerne lidt kølige.

Oktober/november samt april/maj regnes for at være de bedste tidspunkter at besøge Kap Verde, men dette skal bestemt ikke afholde dig fra at rejse til landet på andre tidspunkter af året. For os danskere er Kap Verde mest benyttet som en vinterdestination ligesom De kanariske Øer der har flest besøgende i perioden oktober til starten af maj.